Week van het Water

Diverse wateractiviteiten in Waalwijk

Schoon, veilig en voldoende water is niet vanzelfsprekend. Dat is de strekking van de landelijke campagne “Ons Water”. De gemeente Waalwijk haakt hierop in en komt met een eigen variant: Week van het Water. Daarom zijn er van 13 tot en met 19 mei diverse wateracties in Waalwijk.

Je kunt het niet in je ‘eendje’, is de boodschap die de gemeente haar inwoners wil meegeven. Om deze week aan te kondigen, drijven er grote eenden in wateren in Waalwijk. In de themaweek maakt Waalwijk duidelijk wat inwoners kunnen doen tegen wateroverlast en hoe zij de waterkwaliteit op peil kunnen houden. Voor droge voeten en goed water ben je tenslotte samen verantwoordelijk.

Tijdens deze themaweek kunt u meedoen aan verschillende acties en activiteiten.

Tegeltje eruit, plantje erin

Hoe meer groen, hoe beter! Lever op de weekmarkten in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik op 17, 18 mei een tegel uit uw tuin in. U krijgt hier een mooie heester voor terug. U kunt maximaal 3 tegels inleveren.

Lesmateriaal basisscholen

Ook basisschoolleerlingen maken tijdens de themaweek op school op speelse wijze kennis met het thema water. Zij krijgen het boek ‘Beer en Staartje en het grote wateravontuur’. Dit boek wordt tijdens de Week van het Water op ludieke wijze uitgereikt.

Water op gemeentewerf

Op de open dag van de Buitendienst op 13 mei hadden we wateractiviteiten voor jong en oud. Zo konden inwoners in aquabubbles over het water lopen, konden kinderen eendjes vangen, was er een Virtual-Reality watergame en konden inwoners zelf hun klimaatbestendige tuin inrichten.

Fotowedstrijd

Hevige hoosbuien zorgen steeds vaker voor problemen met de afvoer van het regenwater in de straten. En dan helpt het als tuinen zo min mogelijk bestraat zijn. Hoe meer groen, hoe beter! Inwoners konden foto’s insturen van hun groene tuin. De winnaars van de fotowedstrijd zijn Daniela Jansen, Danielle Bax en Theo Vink. De eerste prijs is een design waterton t.w.v. €350, de tweede prijs een abonnement op het Olympiabad/zwembad Zidewinde t.w.v. €250 en de derde prijs een tuincentrumbon t.w.v. €50.

Landelijke campagne

De Week van het Water sluit aan op de landelijke campagne “Ons Water” van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Een campagne die uitdraagt dat schoon, veilig en voldoende water niet vanzelfsprekend is. Deze week wordt in nauwe samenwerking met het Waterschap Brabantse Delta en een aantal gemeenten in Midden- en West-Brabant georganiseerd. Meer informatie? Klik hier.