Ligging en omgeving

Waesgeerd-West ligt tussen de Loonse en Drunense Duinen en de Hollandse polder in een gebied dat De Langstraat genoemd wordt. Kenmerkend voor de Langstraat en de omgeving van Waesgeerd-West is de aanwezigheid van smalle, langgerekte weilanden. Dit landschap is ontstaan in de tijd dat hier turf werd gewonnen. Sloten of vaarten zorgden toen voor de ontginning van het veengebied. De opzet van Waesgeerd-West past perfect binnen deze historische context van het slagenlandschap: bestaande waterlopen zijn doorgetrokken en verbreed. Straten lopen parallel aan dit water en worden begeleid door elegante bomenrijen.

Waspik

Waspik is een karakteristiek Brabants lintdorp met historische panden. Het is een klein, levendig dorp met een actief verenigingsleven en voldoende winkels voor de dagelijkse boodschappen. Ook zijn er peuterspeelzalen en basisscholen. Het dorp ligt aan ‘t Oude Maasje en heeft een eigen jachthaven. Er zijn volop mogelijkheden voor sport en recreatie, onder andere in De Vest, een nieuw natuurgebied ter plaatse van een oud vestingwerk.

Waalwijk

Waspik maakt deel uit van de gemeente Waalwijk. Een bedrijvige en sfeervolle stad waar veel wordt ondernomen en georganiseerd met alle voorzieningen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, cultuur en sport. Het centrum van Waalwijk is gezellig druk met een breed winkelaanbod en een prachtig voetgangersgebied. De stad heeft een modern theater en andere uitgaansgelegenheden. Ook zijn er uiteenlopende evenementen. In Waalwijk is altijd wel wat te doen, maar er is ook rust en ruimte voor. Gewerkt wordt aan plannen om het Schoen- en Ledermuseum een nieuwe plek te geven in het oude raadhuis.

Bereikbaarheid

De wijk is goed bereikbaar. Met de auto bent u in minder dan een half uur in steden als Waalwijk, ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Breda. Fiets u graag? Via het Halvezolenfietspad bent u in een half uurtje in het centrum van Waalwijk.