Waesgeerd-West

Wonen in Waesgeerd-West is wonen in een bijzondere en ruim opgezette nieuwbouwwijk aan de rand van Waspik, één van de kernen van de gemeente Waalwijk. Vrijstaand wonen op een kavel aan het water vlak bij weelderige natuur en weilanden. U bepaalt zelf hoe uw droomhuis er uit ziet. Een klassieke ‘jaren dertig’ woning, een romantische boerderij, een knusse bungalow of moderne villa? In Waesgeerd-West kan het! 

Nieuws: kavels 9, 10 en 11 opnieuw in verkoop

Om tegemoet te komen aan de vraag naar bouwkavels voor vrijstaande woningen in Waesgeerd-West komen bouwkavels 9, 10 en 11 opnieuw in de verkoop. Eerder zijn deze kavels tijdelijk uit de verkoop gehaald met het idee deze te reserveren voor twee-onder-een-kap woningen. Om dit mogelijk te maken was wijziging van het bestemmingsplan nodig. Hier wordt nu alsnog vanaf gezien. 

Om alle geïnteresseerden een gelijke kans te bieden, worden deze bouwkavels in eerste instantie via loting toegewezen. Vanaf donderdag 4 juni 2020 kunt u zich inschrijven. Meer informatie hierover vindt u op de pagina loting bouwkavels 9, 10 en 11 en de pagina kavelinformatie.

Wijziging bestemmingsplan kavel 29

Wat wel doorgaat is de bestemmingsplanwijziging voor kavel 29. Deze wijziging moet mogelijk maken dat het uiteinde van de Louis Pasteurstraat en de groenstrook naast kavel 30 opgeheven worden en de rij kavels ten westen van de Herman Boerhaavestraat te verlengen tot aan de huidige noordgrens van kavel 29. Naar verwachting kan de wijzigingsprocedure na de zomer starten met het ter inzage leggen van een ontwerp bestemmingsplan. 

Huidige situatie Situatie na wijziging bestemmingsplan

Informatie over oppervlaktes, prijzen, etc. van deze nieuwe kavels is vooruitlopend op de uitkomst van de bestemmingsplanprocedure nog niet beschikbaar. Ook is het niet mogelijk om nu al in te schrijven of interesse kenbaar te maken. Verkoop zal niet starten voordat het bestemmingsplan is vastgesteld. Ook hier zullen nieuwe kavels te zijner tijd middels loting toegewezen worden. 

Meer informatie

Heeft u een vraag? Kijk dan eerst even op de pagina's kavelinformatie en Veelgestelde vragen over kavelverkoop. Mogelijk vindt u hier het antwoord. Is dat niet het geval, aarzel dan niet om contact op te nemen met projectleider Joost van der Heijden (jvanderheijden@waalwijk.nl) of planeconoom Nikki Moolenschot (nmoolenschot@waalwijk.nl). Beiden zijn ook te bereiken via het KlantContactCentrum:  tel: 0416-683 456.