Waaks

Heb je een hond? Doe mee aan Waaks!

Als hondenbezitter loop je vaak op straat. Daardoor ben je vertrouwd met je eigen omgeving en vallen afwijkende situaties jou waarschijnlijk snel op.Denk bijvoorbeeld aan een onbekend persoon in de tuin van de buren, vreemde personen die aan auto’s rommelen of verdachte personen die rondhangen op straat. We vragen hondenbezitters om mee te werken aan het project Waaks.

Wat is Waaks?

Waaks is een samenwerkingsverband van politie, gemeente en hondenbezitters om de veiligheid in de wijk te verhogen en criminaliteit tegen te gaan. Met de inzet van hondenbezitter hoopt de politie extra ogen en oren in de wijk te krijgen. Vaak lopen zij met hun viervoeter dezelfde ronde en herkennen zo afwijkende zaken. Door dit op zo'n moment via de reguliere politienummers 0900-8844 of 112 aan de politie te melden, hoopt de politie de heterdaadkracht te verhogen.

Meedoen?

Meld je dan aan via het e-mailadres waaks-waalwijk.langstraat@politie.nl of op het politiebureau aan het Tilburgseweg 23B in Sprang-Capelle.

Na aanmelding ontvang je van de politie zo snel mogelijk een aanmeldbevestiging en uitleg in welke situaties je de politie kunt bellen via het telefoonnummer 112 of via het telefoonnummer 0900-8844.