Vouchers voor mantelzorgers

Vouchers voor mantelzorgers

De gemeente Waalwijk vindt het belangrijk dat mantelzorgers niet overbelast raken. Daarom bieden wij u, in samenwerking met Actief Zorg, drie vouchers aan voor praktische ondersteuning. Met deze vouchers ondersteunen wij u drie dagdelen. Wij helpen u in het huishouden of zorgen voor uw naaste zodat u even uw handen vrij heeft. U kunt de voucher aanvragen als u drie maanden of langer minimaal acht uur per week voor een ander zorgt en in de gemeente Waalwijk woont. U kunt kiezen uit:

  • Huishoudelijke hulp

Wij helpen u drie uur in het huishouden. Bijvoorbeeld met een intensieve poetsbeurt, de ramen zemen of de gordijnen wassen.

  • Zorg voor uw naaste

Wij nemen de zorg vier uur van u over. Deze zorg is divers: bijvoorbeeld wandelen, samen spelletjes doen, voorlezen of gewoon oppassen. Zo kunt u met een gerust hart een dagdeel iets anders doen. Als u behoefte heeft aan een gesprek met een tijdelijke vervanger, regelen we dit voor u.

Vouchers aanvragen?

Deze ondersteuning is kosteloos. U kunt drie vouchers naar keuze aanvragen. Neem hiervoor contact op met team WijZ of de mantelzorgcoach van de gemeente Waalwijk via 0416 - 683 456 of teamwijz@waalwijk.nl

Meer informatie over mantelzorg? Klik hier.

Te downloaden: