Vouchers voor mantelzorgers

De gemeente Waalwijk vindt het belangrijk dat mantelzorgers niet overbelast raken. Daarom bieden wij u - in samenwerking met Actief Zorg - drie vouchers aan voor praktische ondersteuning. Met deze vouchers ondersteunen wij u drie dagdelen. Wij helpen u in het huishouden of zorgen voor uw naaste zodat u even uw handen vrij heeft of verrichten kleine klusjes in en om uw huis. U kunt de voucher aanvragen als u drie maanden of langer minimaal acht uur per week voor een ander zorgt en in de gemeente Waalwijk woont. Deze ondersteuning is kosteloos. U kunt kiezen uit:

Huishoudelijke hulp
Wij helpen u drie uur in het huishouden. Bijvoorbeeld met een intensieve schoonmaakbeurt, met het zemen van de ramen of het wassen van de gordijnen.

Zorg voor uw naaste
Wij nemen de zorg vier uur van u over. Bijvoorbeeld wandelen, spelletjes doen, voorlezen of oppassen. Zo kunt u met een gerust hart een dagdeel iets anders doen. Als u behoefte heeft aan een gesprek met een tijdelijke vervanger, regelen we dit voor u.

Klus en of tuinhulp
Voor alle taken in en rond uw huis waar geen specialist voor nodig is kunt u de klus- en/of tuinhulp voucher inzetten. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een schilderij, lamp- of raambekleding, schilderklusje, reparaties binnen of buiten de woning of werkzaamheden in de tuin (snoeien, harken of onkruidvrij maken).

Vouchers aanvragen?
U kunt drie vouchers naar keuze aanvragen. Neem hiervoor contact op met team WijZ of de mantelzorgcoach van de gemeente Waalwijk via 0416 – 683 456 of teamwijz@waalwijk.nl

Meer informatie over mantelzorg? Klik hier.