Verkiezingen

Verkiezingen voor de leden van de gemeenteraad

Medewerkers gezocht voor bemanning stembureaus! 

Op woensdag 16 maart 2022 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. We willen op 24 plaatsen binnen onze gemeente een stemlokaal inrichten. Daarvoor zoeken we medewerkers. Uiteraard houden we rekening met hygiënemaatregelen die op dat moment gelden voor corona. Meer informatie...

Wil jij als politieke groep meedoen aan de verkiezingen?

Op 16 maart 2022 zijn er verkiezingen voor de leden van de gemeenteraad. Wil je als politieke groep meedoen aan deze verkiezingen en is jouw groepering nog niet geregistreerd met een naam? Lever dan uiterlijk 20 december 2021 schriftelijk een verzoek in bij het Centraal Stembureau.

Lever de notariele akte aan met de vastgestelde statuten van de vereniging. Voeg hierbij ook je bewijs van inschrijving in het verenigingsregister van de Kamer van Koophandel toe.

De registratie kost € 112,50 en moet uiterlijk 15 december zijn ontvangen.

Stuur je schriftelijke verzoek naar:

Centraal stembureau
gemeente Waalwijk
Postbus 10150
5140 GB Waalwijk

Meer informatie hierover? Neem dan contact op met Willy Vermeulen, projectleider verkiezingen. Haar telefoonnummer is 0416-683456.

Meedoen zonder registratie partijnaam

Wil je meedoen zonder dat je een vereniging bent en zonder dat je je laat inschrijven bij de kamer van koophandel? Dat kan, je laat dan geen naam registreren maar doet mee met alleen een lijstnummer en kandidaten.

Om mee te doen zonder registratie neem je contact op met de griffie en laat je daar weten dat je mee wilt doen.

Ondersteuningsverklaringen

Doet een nieuwe partij mee aan de verkiezingen dat moeten zij minstens 20 ondersteuningsverklaringen inleveren. Deze kunnen van 3 tot en met 31 januari op het stadhuis worden afgelegd op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Om een ondersteuningsverklaring af te leggen moet je kiesgerechtigd zijn, inwoner van Waalwijk en 18 jaar of ouder. Je mag maar één ondersteuningsverklaring afleggen en deze kun je niet meer intrekken. Het formulier voor de ondersteuningsverklaring kun je krijgen via de partij/lijst welke je wil ondersteunen.

Inleveren kandidatenlijst

Om mee te doen aan de verkiezingen moet je op maandag 31 januari tussen 9.00 en 17.00 uur een kandidatenlijst inleveren. Vooraf moet er voor partijen/lijsten die nog niet eerder hebben meegedaan een waarborgsom worden betaald van € 225,00. Wil je hier meer over weten neem dan contact op met verkiezingen@waalwijk.nl

Informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Team Publiekszaken/verkiezingen op werkdagen bereikbaar via 0416-683456 of via emailadres verkiezingen@waalwijk.nl Algemene informatie over verkiezingen vindt u op www.elkestemtelt.nl