Veiligheid in uw omgeving

Babbeltruc en verkoop aan huis

Beroving door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor. Onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen.

Buurttoezichtteam

Dit team van enthousiaste vrijwilligers zet zich actief, zichtbaar en herkenbaar in voor de veiligheid in gemeente Waalwijk

Voorkom autodiefstal

Gemeente, politie en burgers trekken samen op tegen deze vormen van criminaliteit.

Whatsapp groep in je buurt

Een Whatsapp groep zorgt voor meer ogen en oren in de wijk.

Bewonersinitiatieven

Er zijn al diverse bewonersinitiatieven, zoals buurtpreventieteams, zwerfafvalpakkers, buurtbemiddelaars, adoptiegroen, adoptiespeeltuinen. Wilt u ook meedoen?

Cybercrime (gedigitaliseerde criminaliteit)

Cybercrime; iedereen kan slachtoffer worden!

Bij hoeveel handelingen in het dagelijks leven spelen computers en internet een rol? Vaak is het zelfs onmisbaar in ons leven. Cybercriminelen maken daar steeds slimmer gebruik van.

Voorkom woninginbraak

Wat kunt u zelf doen om uw woning onaantrekkelijk te maken voor inbrekers?

Zakkenrollen

Tips om dit te voorkomen

Buurtpreventieteams

Help je mee om je eigen omgeving veilig te houden? Meld je aan bij je buurtpreventieteam.

Lachgas

We treffen ook in Waalwijk met grote regelmaat patronen aan waar lachgas in heeft gezeten. Vandaar dat de gemeente ervoor kiest om extra aandacht te besteden aan dit fenomeen.

Waaks

Hondenbezitters zijn vaak op straat en daardoor vertrouwd met de eigen omgeving. Afwijkende situaties vallen hen waarschijnlijk snel op. Wij vragen hondenbezitters om mee te werken aan het project Waaks.