Veel gestelde vragen Go Sharing scooters

Mag ik een scooter huren?

Voor informatie over het huren van een scooter verwijzen wij naar go-sharing.nl

Hoe kan ik een scooter huren?

Voor informatie over het huren van een scooter verwijzen wij naar go-sharing.nl.

Waar mag ik een scooter parkeren?

Voor deelscooters gelden dezelfde verkeersregels als voor reguliere scooters.

Mag ik overal rijden met een deelscooter?

Voor deelscooters gelden dezelfde verkeersregels als voor reguliere scooters.

Mag iemand zomaar een scooter voor mijn deur zetten?

De scooters mogen overal worden weggezet binnen de regels van de wegen verkeerswet, net als gewone scooters. Ze mogen daarbij geen overlast veroorzaken.

Wat is GO Sharing?

GO Sharing is een aanbieder van deelmobiliteit. Voor informatie over GO Sharing verwijzen wij naar go-sharing.nl.

Wat is het aandeel van de gemeente in deelscooters?

De gemeente Waalwijk is een overheidsinstelling en participeert niet in dit initiatief. We bieden alleen onze openbare ruimte aan.

Verhuurt de gemeente ook scooters?

Nee.

Overlast melden

Voor het melden van overlast verwijzen wij naar de contactpagina op go-sharing.nl.

Wat doet de gemeente om overlast tegen te gaan?

Gebruikers van GO Sharing die overlast bezorgen worden uitgesloten van het gebruik van de scooters. Indien de gemeente merkt dat er veel overlast wordt ervaren van de deelscooters, gaan wij in gesprek met GO Sharing.

Waarom staat de gemeente deze scooters toe?

De gemeente Waalwijk staat als ondernemende pionierstad open voor nieuwe initiatieven. Zeker groene initiatieven zoals elektrisch deelvervoer helpen bij de ambities van Waalwijk. Daarnaast hebben wij op grond van ons regelement (de APV) geen argument om de scooters te weigeren.

Zijn deze scooters coronaproof?

Voor informatie over de scooters verwijzen wij naar go-sharing.nl.

Waarom scooters en geen fietsen?

Naast deelscooters worden in Waalwijk ook elektrische deelstepjes aangeboden. Voor meer informatie hierover verwijzen wij haar citysteps.app. Daarnaast zijn er op het busstation OV-fietsen te huur.

Waarom heeft de gemeente gekozen voor de deelscooters van GO Sharing?

De gemeente heeft hier geen actieve rol in gespeeld en niet gekozen voor GO Sharing. GO Sharing rolt zelfstandig de deelscooters uit in Waalwijk.