Trouwlocaties

U kunt bij ons trouwen/uw partnerschap laten registreren in de trouwzaal in het voormalig gemeentehuis. Het kan zijn dat er een evenement gepland is op het Raadhuisplein. We proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met de geplande huwelijken/ partnerschappen. Bij grote evenementen is de agenda van de trouwzaal niet beschikbaar (bijv. bij de 80 van de Langstraat en het Huis van Sinterklaas). Wilt u trouwen/ uw partnerschap laten registreren op een woensdag in de trouwzaal? Neem dan vooraf telefonisch contact met ons op. Administratieve huwelijk/partnerschappen vinden plaats in het gemeentehuis aan de Taxandriaweg 6. 

Externe trouwlocatie

U kunt ook kiezen om te trouwen in het Fletcher Hotel Waalwijk of Atelier Winterdijk 30B. U betaalt geen extra kosten voor de huwelijksvoltrekking op deze locaties. Informeer zelf bij deze locaties naar de mogelijkheden zoals receptie, diner, feest enzovoort.

Eigen trouwlocatie

Zit de trouwlocatie van uw wens er niet bij?
Dan kunt u een aanvraag doen om een locatie van uw wens éénmalig tot trouw locatie te laten benoemen. Deze locatie moet u zelf vooraf reserveren. U doet de aanvraag met dit formulier. Voor de benoeming van een eigen trouwlocatie betaalt u extra kosten.
U moet deze aanvraag ten minste 4 maanden voor de huwelijksdatum indienen. Een medewerker van de gemeente zal de locatie bezichtigen en beoordelen of deze geschikt is als trouwlocatie. Zo ja, dan volgt er een besluit waarbij de betreffende locatie voor één dag als trouwlocatie wordt benoemd.

Checklist eigen trouwlocatie

Bereikbaarheid parkeerplaats, zijn er problemen te verwachten?

Ja

Nee

Zijn er voldoende parkeerplaatsen?

Ja

Nee

Is het pand toegankelijk voor in- en mindervaliden?

Ja

Nee

Is het pand tijdens de ceremonie voor iedereen toegankelijk

Ja

Nee

Is de ruimte waar de ceremonie plaats gaat vinden ruim genoeg?

Ja

Nee

Zijn er voldoende zitplaatsen

Ja

Nee

Is er een kleedruimte voor de ambtenaar van de burgerlijke stand en de bode?

Ja

Nee

Is er een sprekersgestoelte aanwezig voor de ambtenaar?

Ja

Nee

Hoeveel personen worden er verwacht tijdens de ceremonie?

Zijn er vluchtwegen?

Ja

Nee

Heeft het pand een gebruiksvergunning? (afhankelijk van de oorspronkelijke bestemming van het pand)

Ja

Nee