Zorg, voorzieningen en vergoedingen voor mensen met een handicap

• Ambulancevervoer
    • Het Ambulancevervoer voor de gemeente Waalwijk wordt uitgevoerd door RAV (Regionale Ambulance Voorziening) Brabant Midden-West-Noord. Kijk voor meer informatie op de site van het RAV.

• Dementieconsulente
    • Misschien bent u een van die vele mensen die betrokken is bij de zorg voor een dementerende. Dat hoeft u niet alleen te doen. De dementieconsulent kan u ondersteunen. Door informatie te geven over het verloop van de ziekte. Met praktische tips over de verzorging of voorzieningen waar u gebruik van kunt maken. Door een luisterend oor te bieden. En door adviezen te geven over de omgang met dementerenden.

• Gehandicaptenparkeerkaart
    • Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in Nederland en de meeste Europese landen. U moet zich wel houden aan de lokale parkeerregels.

De parkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig. Vraagt u een gehandicaptenparkeerkaart aan? Dan onderzoekt een medische instantie uw lichamelijke beperking.  De gemeente bepaalt welke instantie.

Meer informatie over de gehandicaptenparkeerkaart vindt u op waalwijzer.nl

• Gehandicaptenparkeerplaats
    • U kunt bij de gemeente een aanvraag indienen voor een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op kenteken.
      U komt hiervoor in aanmerking, wanneer de afstand van de openbare parkeerplaatsen in uw woonomgeving naar uw woning te groot voor u is. Bij de gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats komt een bord met het kenteken van uw auto. U bent dan de enige die gebruik mag maken van deze parkeerplaats.

Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

Heeft u al een gehandicaptenparkeerplaats en gaat u verhuizen en wilt u de gehandicaptenparkeerplaats laten verplaatsen naar uw nieuwe adres? Regel dit online.

Gehandicaptenparkeerplaats verhuizen

Is uw kenteken gewijzigd doordat u een nieuwe auto heeft? Mail ons het oude én het nieuwe kenteken door naar info@waalwijk.nl of neem telefonisch contact met ons op, via telefoonnummer 0416-683456 en vraag naar de front office.

De medewerkers van Team Buitendienst printen uw nieuwe kenteken uit op een sticker en zorgen er dan voor dat het nieuwe kenteken zo spoedig mogelijk bevestigd wordt op het bestaande onderbord aan de paal.

• Gezondheidsvoorlichting
    • Volgens de wet moet elke gemeente de gezondheidszorg bevorderen. Hiervoor hebben gemeenten GGD’s (Gemeentelijke Gezondheids Diensten) ingesteld. Deze regionale diensten helpen de gemeente bij de uitvoering hiervan. Kijk voor meer informatie op de site van de GGD of neem contact op met 0900-4636443

• Personenalarmering
    • Als u personenalarmering aan wilt vragen kunt u contact opnemen met Thebe. Zij zijn te bereiken op 0900-8122.

Voor meer informatie over personenalarmering klik hier.