Zieken, gehandicapten of ouderen die in een verpleeg- of verzorgingshuis willen of moeten wonen

• Dementieconsulente
    • Misschien bent u een van die vele mensen die betrokken is bij de zorg voor een dementerende. Dat hoeft u niet alleen te doen. De dementieconsulent kan u ondersteunen. Door informatie te geven over het verloop van de ziekte. Met praktische tips over de verzorging of voorzieningen waar u gebruik van kunt maken. Door een luisterend oor te bieden. En door adviezen te geven over de omgang met dementerenden.

• Gezondheidsvoorlichting
    • Volgens de wet moet elke gemeente de gezondheidszorg bevorderen. Hiervoor hebben gemeenten GGD’s (Gemeentelijke Gezondheids Diensten) ingesteld. Deze regionale diensten helpen de gemeente bij de uitvoering hiervan. Kijk voor meer informatie op de site van de GGD of neem contact op met 0900-4636443

• Ouderenadvies
    • De gemeente Waalwijk vindt het belangrijk dat ouderen in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en de regie over hun eigen leven houden. Ouder worden is niet in alle gevallen even gemakkelijk. In veel situaties ontstaan er vragen waarop men een antwoord zoekt: vragen op het brede gebied van wonen, zorg en welzijn.

• Verhuizing doorgeven
      • Als u naar of binnen deze gemeente verhuist, moet u dat ook doorgeven aan deze gemeente.
      • Doe dit uiterlijk 5 dagen nadat u verhuisd bent.

Als u te laat bent met het doorgeven, kan dit gevolgen hebben voor bijvoorbeeld huurtoeslag, studiefinanciering, uw parkeervergunning, gemeentelijke belastingen of uitkering.

Verhuizen naar het buitenland

Als u vanuit de gemeente naar het buitenland verhuist, moet u dit uiterlijk 5 dagen vóór uw vertrek doorgeven aan de gemeente. U doet dan aangifte van emigratie. Voor emigratie gelden andere regels. Bij Emigratie doorgeven staat vermeld wat u moet doen.

Briefadres

Heeft u geen vaste woon- of verblijfplaats of verblijft u in een instelling? Dan kunt u zich onder bepaalde voorwaarden inschrijven op een zogenaamd briefadres.

• Verzorgingshuis of thuiszorg, indicatie
    • Hebt u behoefte aan thuiszorg (verzorging of verpleging aan huis) of wilt u in aanmerking komen voor een plaats in een verpleeg- of verzorgingshuis? U hebt dan een indicatie nodig. Een indicatie is een besluit waarin staat welke zorg u nodig hebt en hoeveel. U krijgt deze indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).