Weren van criminaliteit door preventie die men zelf kan regelen

• Alarmsysteem installeren
    • Binnen de gemeente Waalwijk is geen vergunning nodig voor het aanleggen van een alarminstallatie.

• Briefadres
    • Normaal gesproken wordt u ingeschreven op het adres waar u woont. Een briefadres is bedoeld voor een bijzondere situatie waarin u tijdelijk geen vaste woon- of verblijfplaats hebt of in een instelling woont waar het hebben van een briefadres is toegestaan.

Een adres kan alleen gebruikt worden als briefadres, als voldoende gewaarborgd is dat de brieven en berichten van de overheid u op het briefadres bereiken. De (hoofd)bewoner van dit adres moet dit schriftelijk verklaren. Daarom is het niet mogelijk om een briefadres te hebben op een postbus.

• Geheimhouden persoonsgegevens
    • De gemeente houdt uw persoonsgegevens bij in de Basisregistratie Personen (BRP). Verschillende organisaties kunnen uw persoonsgegevens uit de BRP ontvangen. Welke organisaties dit zijn, hangt deels af van uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld of u kinderen hebt of een rijbewijs. Bekijk welke organisaties uw persoonsgegevens kunnen krijgen op de website van de Rijksoverheid.

Als u niet wilt dat bepaalde organisaties uw persoonsgegevens krijgen, kunt u de gemeente om geheimhouding vragen. U kunt dit ook aanvragen voor uw kinderen tot 16 jaar.