Vrijstelling of spreiding van gemeentelijke kosten

• Belastingen en heffingen, kwijtschelding
    • Heeft u onvoldoende inkomen en/of vermogen om de aanslag te betalen?
      De gemeente verleent kwijtschelding voor rioolheffing, afvalstoffenheffing(maximaal € 200,00) en hondenbelasting (alleen 1e hond). U kunt een kwijtscheldingsformulier hieronder downloaden.

U kunt ook contact met ons opnemen via het emailadres kwijtschelding@waalwijk.nl of via ons telefoonnummer 085 – 82 22 432. Dit telefoonnummer is van een extern kantoor, ANG B.V., die de verzoeken om kwijtschelding afhandelt.

Formulier kwijtschelding

• Belastingen, betalingsregeling
    • Meestal kunt u ervoor kiezen om de gemeentelijke belastingen in meerdere termijnen te betalen. Wanneer u (als burger) uw belasting niet op tijd kunt betalen, dan kunt u bij de gemeente een betalingsregeling aanvragen.

• Belastingen, kopie aanslag
    • U kunt bij de gemeente een kopie krijgen van de aanslag gemeentelijke belastingen. Bijvoorbeeld als u de aanslag kwijt bent.

Wilt u uw kopie van aanslag inzien? Dit kunt u als inwoner eenvoudig doen via het belastingloket.

Lukt dat niet?

Bel ons dan eerst op  telefoonnummer 0416-683456. Dan zenden wij u een kopie digitaal of per post toe.

Bent u de aanslag kwijt en kunt u deze niet via internet opvragen, dan kunt u telefonisch of per mail een nieuw exemplaar opvragen. Aan een kopie aanslag zijn kosten verbonden. Bewaar uw aanslag dus goed.