Vragen over rioolleidingen als nutsvoorziening

• Rioolaansluiting aanvragen
    • Is uw woning of bedrijf niet aangesloten op de riolering of wilt u een nieuwe woning of bedrijf bouwen? De gemeente verzorgt de aansluiting op het openbare rioolstelsel tot aan de perceelgrens. Op eigen terrein moet u zelf zorgen voor de aanleg van de riolering.

Rioolaansluiting online aanvragen

• Rioolheffing
    • Heeft u een woon- of bedrijfsruimte die direct of indirect is aangesloten op de gemeentelijke riolering? Dan moet u hier rioolheffing voor betalen. Met dit geld bekostigt de gemeente de inzameling en transport van afvalwater en de inzameling, transport en zuivering van afvalwater. Ook de kosten voor het beheer van regenwater en grondwater worden gedekt door de rioolheffing.

De gemeente Waalwijk legt rioolheffing op aan de eigenaar en de gebruiker van een pand, woonruimte of bedrijfsruimte

• Rioolverstopping
    • Is het riool bij u verstopt? De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van het riool tot aan de grens van uw eigen grond. Maak het ontstoppingsstuk op uw perceel open en kijk of hier water in staat. Indien dit het geval is moet u contact opnemen met de gemeente. Is het ontstoppingsstuk leeg dan zit de verstopping op uw eigen terrein  Laat, als de verstopping zich op uw eigen terrein bevindt, eventueel een expert kijken naar de oorzaak van de verstopping.

Indien u een bedrijf inschakelt voor het opzoeken van het ontstoppingsstuk worden deze kosten niet door de gemeente Waalwijk vergoed.

Indien de verstopping zich op gemeentegrond bevindt, moet u contact opnemen met de gemeente Waalwijk via het algemene telefoonnummer 0416-683456. Het callcenter is op werkdagen te bereiken van 8.30 uur tot 17.00 uur, buiten kantooruren wordt u doorgeschakeld naar onze storingsdienst.