Volgen van cursussen als invulling van vrije tijd en mogelijkheid tot ontmoeten van anderen

• Bijstand, vrijwilligerswerk
    • Hebt u tijd over en wilt u zich maatschappelijk inzetten, dan kunt u vrijwilligerswerk gaan doen. U verricht vrijwilligerswerk als u werk doet waarvoor u geen betaling ontvangt.

Hebt u een bijstandsuitkering, dan moet u vooraf toestemming vragen aan Baanbrekers. Uw vrijwilligerswerk mag een betaalde baan niet in de weg staan.

• Gemeentelijk pand gebruiken
    • U kunt de gemeente toestemming vragen voor het gebruik van de gemeentehuizen, voor bijvoorbeeld tentoonstellingen, (toneel/muziek)uitvoeringen of bijeenkomsten:

• Het gemeentehuis aan de Taxandriaweg 6.
      • Het Kropholler en voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein 2 te Waalwijk.
      • Het voormalige gemeentehuis in Sprang-Capelle

• Volwasseneneducatie
    • Volwasseneneducatie is bestemd voor volwassenen die een vak willen leren en een diploma of certificaat willen behalen. Zij vallen door hun leeftijd buiten het reguliere onderwijs. Ook is dit onderwijs geschikt voor leerlingen (vanaf 18 jaar) die zijn gestrand in het reguliere onderwijs en alsnog een diploma willen halen. Volwasseneneducatie wordt binnen onze gemeente verzorgd door het ROC Tilburg, Stappegoorweg 183.

Kijk voor meer informatie op www.roctilburg.nl