Verkeersregulering bij recreatieve evenementen binnen de bebouwde kom

• Berm gebruiken
    • Binnen de gemeente Waalwijk is het┬áverboden met voertuigen die niet voorzien zijn van rubberbanden te rijden over de berm, de glooing of de zijkant van een weg tenzij dit door de omstandigheden redelijkerwijs wordt vereist.

• Geluidswagen gebruiken
    • Het is niet verboden om met een geluidswagen door de straten te rijden om oproepen te doen of om muziek te laten horen. U heeft hiervoor geen ontheffing nodig van de gemeente mits u geen overlast veroorzaakt voor de omgeving.

• Kermis organiseren
    • Wilt u met een attractie op een kermis staan, dan hebt u een vergunning van de gemeente nodig. Het aantal attracties op een kermis is aan een maximum gebonden.

Meer informatie over dit product vindt u bij "organiseren evenement"

• Verkeersontheffing aanvragen
  • Verkeersonveilige situatie melden
    • Wilt u de verkeersveiligheid in uw leefomgeving verhogen?
      Gemeenten hebben hiervoor 30 km/u gebieden ontwikkeld. Drempels, versmallingen en smalle rijbanen moeten het verkeer afremmen. De gemeente heeft de uitvoering van 30 km/u gebieden gepland. Als uw omgeving pas laat aan de beurt is, kunt u de gemeente verzoeken de planning bij te stellen.