Verhuizen

Alle producten en diensten op alfabet gesorteerd:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Producten waar de gemeente u mee kan helpen

 • Adresonderzoek
  • Staat er iemand ingeschreven op uw adres die er niet meer woont? U kunt de gemeente dan vragen om een adresonderzoek te doen. De gemeente controleert dan waar deze persoon werkelijk woont en of deze persoon op het juiste adres in de Basisregistratie Personen (BRP) ingeschreven staat. Is dit niet het geval, dan worden de gegevens aangepast.

   De gemeente moet verplicht een adresonderzoek opstarten bij twijfel over de juistheid van adresgegevens. Dit onderzoek wordt gestart op verzoek van de huidige bewoner (eigenaar of huurder) of nadat de gemeente een melding heeft ontvangen van een instantie die gegevens uit de BRP gebruikt.

 • CPOH: een woonvorm tussen huren en kopen in
  • Kan ik nog huren? Wil ik iets kopen?
   Eén ding weet ik wel. Ik wil een keer verhuizen!

   In de huidige tijd van crisis, onzekerheid en regels voor huren en hypotheken zijn de antwoorden op deze vragen lang niet altijd eenvoudig. Bij een jaarinkomen vanaf circa € 34.000 is het al niet meer mogelijk om een woning te huren met een huur lager dan € 664,66 bij Casade, Woonveste of Slagenland Wonen. Met dit inkomen is het ook niet makkelijk om een koopwoning te vinden die betaalbaar én helemaal naar uw zin is. Áls u tenminste al een woning wílt kopen.

   De gemeente Waalwijk is de zoektocht gestart naar een oplossing voor mensen die tussen wal en schip dreigen te vallen, voor wie huren niet meer mogelijk is en kopen ook niet echt de wens.

   Voor meer informatie kijk hier.

 • Geheimhouden persoonsgegevens
  • De gemeente houdt uw persoonsgegevens bij in de Basisregistratie Personen (BRP). Verschillende organisaties kunnen uw persoonsgegevens uit de BRP ontvangen. Welke organisaties dit zijn, hangt deels af van uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld of u kinderen hebt of een rijbewijs. Bekijk welke organisaties uw persoonsgegevens kunnen krijgen op de website van de Rijksoverheid.

   Als u niet wilt dat bepaalde organisaties uw persoonsgegevens krijgen, kunt u de gemeente om geheimhouding vragen. U kunt dit ook aanvragen voor uw kinderen tot 16 jaar.

 • Verhuizen naar buitenland
  • Verhuist u vanuit Waalwijk naar het buitenland (emigratie)? Of woont u komend jaar minimaal 8 maanden in het buitenland? Dan moet u dit aan de gemeente laten weten. Dit doet u vanaf 5 dagen voordat u vertrekt. Als er geen gezinsleden op het adres in Waalwijk blijven wonen, kunt u uw emigratie online doorgeven.

   Emigratie doorgeven met DigiD

 • Verhuizing doorgeven
  • Verhuizing doorgeven

   • Als u naar of binnen deze gemeente verhuist, moet u dat doorgeven. Let op: verhuist u naar een andere gemeente? Dan schrijft u zich in de gemeente van uw nieuwe adres in. Uw uitschrijving uit de gemeente Waalwijk wordt met de inschrijving in de nieuwe gemeente automatisch verwerkt.
   • Doe dit uiterlijk 5 dagen nadat u verhuisd bent.

   Als u te laat bent met het doorgeven, kan dit gevolgen hebben voor bijvoorbeeld huurtoeslag, studiefinanciering, uw parkeervergunning, gemeentelijke belastingen of uitkering.

   Verhuizen naar het buitenland

   Verhuist u vanuit Waalwijk naar het buitenland (emigratie)? Of woont u komend jaar minimaal 8 maanden in het buitenland? Dan moet u dit aan de gemeente laten weten. Dit doet u vanaf 5 dagen voordat u vertrekt. Als er geen gezinsleden op het adres in Waalwijk blijven wonen, kunt u uw emigratie online doorgeven. Meer informatie leest u hier.

   Briefadres

   Heeft u geen vaste woon- of verblijfplaats of verblijft u in een instelling? Dan kunt u zich onder bepaalde voorwaarden inschrijven op een zogenaamd briefadres.