Uitkeringen en belastingvoordelen voor ouderen

• Belastingen en heffingen, kwijtschelding
    • Heeft u onvoldoende inkomen en/of vermogen om de aanslag te betalen?
      De gemeente verleent kwijtschelding voor rioolheffing, afvalstoffenheffing(maximaal € 200,00) en hondenbelasting (alleen 1e hond). U kunt een kwijtscheldingsformulier hieronder downloaden.

U kunt ook contact met ons opnemen via het emailadres kwijtschelding@waalwijk.nl of via ons telefoonnummer 085 – 82 22 432. Dit telefoonnummer is van een extern kantoor, ANG B.V., die de verzoeken om kwijtschelding afhandelt.

Formulier kwijtschelding

• Belastingen, betalingsregeling
    • Meestal kunt u ervoor kiezen om de gemeentelijke belastingen in meerdere termijnen te betalen. Wanneer u (als burger) uw belasting niet op tijd kunt betalen, dan kunt u bij de gemeente een betalingsregeling aanvragen.

• Bijzondere bijstand
    • Staat u onverwacht voor bijzondere kosten en hebt u daarvoor geen geld opzij kunnen zetten? Is het onmogelijk de kosten ergens anders vergoed te krijgen, dan kunt u misschien bijzondere bijstand krijgen. Bijzondere bijstand vraagt u aan bij Baanbrekers.

• Uitkering voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers (IOAW)
    • Bent u op of na uw 50ste verjaardag werkloos geworden en heeft u een WW-uitkering ontvangen, dan hebt u mogelijk recht op een uitkering volgens de Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW). Met deze bijstandsregeling krijgt u een inkomen op sociaalminimumniveau.

• Uitkering voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte zelfstandigen (IOAZ)
    • Bent u zelfstandige geweest en bent u nu op latere leeftijd werkloos, waardoor uw inkomen lager is dan het sociale minimum? U hebt dan recht op een uitkering volgens de Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ). U kunt de uitkering ook aanvragen als u binnenkort werkloos wordt.