Parkeervergunningen

Alle producten en diensten op alfabet gesorteerd:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Producten waar de gemeente u mee kan helpen

 • Berm gebruiken
  • Binnen de gemeente Waalwijk is het verboden met voertuigen die niet voorzien zijn van rubberbanden te rijden over de berm, de glooing of de zijkant van een weg tenzij dit door de omstandigheden redelijkerwijs wordt vereist.

 • Bezoekersparkeerkaarten
  • De rode bezoekersparkeerkaarten (bezoekerskaart)

   In het gebied waar voor het parkeren moet worden betaald  kunnen bewoners bezoekerskaarten aanschaffen ten behoeve van hun bezoek. Hiermee kan bezoek gedurende maximaal 2,5 uur tegen een gereduceerd tarief in het centrum parkeren.

   De groene bezoekersparkeerkaarten (dagkaart)

   In het gebied waar het verboden is zonder vergunning te parkeren  kunnen bewoners dagkaarten aanschaffen ten behoeve van hun bezoek. Hiermee kan bezoek gedurende de gehele dag zonder vergunning parkeren.

   Bezoekersparkeerkaarten online bestellen

 • Caravan parkeren op de openbare weg
  • In de Algemene Plaatselijke Verordening van vrijwel alle gemeenten in Nederland is een artikel opgenomen dat het parkeren van een kampeermiddel maximaal drie achtereenvolgende dagen toestaat. Uit de toelichting van de Algemene Plaatselijke Verordening blijkt dat de wetgever de periode van drie opeenvolgende dagen heeft bedoeld voor het vullen en naderhand leegmaken van het kampeermiddel. Langer dan drie achtereenvolgende dagen een kampeermiddel parkeren aan de openbare weg is verboden.
   Indien het vullen of leegmaken van het kampeermiddel niet binnen drie dagen kan worden afgerond of bijvoorbeeld een reparatie ter plaatse noodzakelijk is, kan het college een ontheffing van het verbod verlenen voor een iets langere periode.

   Bovenstaande geldt ook voor woonwagens, kampeerwagens, campers, magazijnwagens, keetwagens, aanhangwagens en vouwwagens.

 • Parkeerontheffing
  • Een parkeerontheffing is voor mensen die werken of wonen in het gebied waar betaald wordt geparkeerd. Met een parkeerontheffing mag men parkeren in de bij de toekenning van de ontheffing aangegeven parkeerzone, zonder te betalen bij de parkeermeter. Met een parkeerontheffing heeft u geen plaatsgarantie; een parkeerontheffing is 24 uur per dag geldig, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

   Kenteken(s)
   Aan de ontheffing worden maximaal drie kentekens gekoppeld. De ontheffing kan zodoende gebruikt worden voor het parkeren van meerdere auto's, zij het niet tegelijkertijd. U bepaalt zelf welk kenteken wanneer gebruikt wordt en kunt dit onbeperkt wisselen.

   U kunt een parkeerontheffing uitsluitend digitaal aanvragen in de webshop van P1.

   Parkeerontheffing online aanvragen

 • Parkeervergunning
  • Bewoners, bedrijven en hun werknemers in de schil (het gebied rondom het Waalwijkse centrum - net buiten de betaald parkeerzone) die niet beschikken over een eigen parkeergelegenheid, kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning.

   Deze vergunningen worden alleen verleend voor gebieden waar zonder vergunning niet geparkeerd mag worden. Het verlenen van parkeervergunningen wordt voor de gemeente uitgevoerd door het bedrijf P1. U kunt een parkeervergunning digitaal aanvragen in de webshop van P1.

   Parkeervergunning online aanvragen

   Ook kunt in de webshop van P1 uw parkeervergunning wijzigen of opzeggen.

   Parkeervergunning online wijzigen of opzeggen

 • Parkeren - Gele kaartenproject
  • Wilt u als comité / buurtpreventieteam / school / Vereniging van Eigenaren ook uw bijdrage leveren aan fout of hinderlijk parkeergedrag?
   Lees dan verder hoe dit in zijn werk gaat.

 • Parkeren in de blauwe zone
  • In de gemeente Waalwijk worden geen ontheffingen verleend voor het langer parkeren in de blauwe zone.