Overlast veroorzaakt door horeca

• Alarmsysteem installeren
    • Binnen de gemeente Waalwijk is geen vergunning nodig voor het aanleggen van een alarminstallatie.

• Alcoholvergunning
  • Geluidsapparatuur horecabedrijf
    • Wilt u in uw horecabedrijf structureel geluidsapparatuur gaan gebruiken? U moet dit melden bij de gemeente. Vaak moet u bij deze melding een akoestisch rapport overleggen. Om geluidhinder te voorkomen kan de gemeente uw bedrijf maatwerkvoorschriften opleggen waarin technische voorzieningen en gedragsregels worden voorgeschreven.

• Openingstijden horeca eenmalig aanpassen
    • Wilt u als horecabedrijf een keer langer open zijn dan is toegestaan? Dan kan dit in bepaalde gevallen, zoals bij bijzondere evenementen als een jaarmarkt of jubileum. U moet hiervoor een sluitingstijdenontheffing aanvragen bij de gemeente.

• Reclame plaatsen
    • Er zijn meer vormen van reclame-uitingen. Het plaatsen van een reclamebord aan de gevel van bijvoorbeeld een bedrijfsgebouw of het permanent plaatsen van een reclamebord op de grond

Voor de verschillende producten zijn verschillende vergunningen of toestemmingen benodigd.

Voor het tijdelijk plaatsen van reclameborden ten behoeve van evenementen (sandwich- of driehoeksborden) en voor het plakken van posters ten behoeve van bijvoorbeeld politieke, culturele of sportactiviteiten verwijzen wij u naar het product verwijzingsborden plaatsen, ontheffing