Klachten over openbare voorzieningen

• Melding woon- en leefomgeving
    • Is de openbare weg of een andere openbare plek in de gemeente volgens u ontoelaatbaar vervuild, dan kunt u contact opnemen met de gemeente en verzoeken om deze plek schoon te maken.

• Milieustraat
    • De gemeente Waalwijk heeft twee ‘milieustraten’. Hier kunt u als particulier diverse soorten huishoudelijk afval inleveren. In feite is het een park van containers. Vanaf een bordes of vlakke vloer kunt u het afval in de container of het stortvak achterlaten. Er zijn altijd deskundige mensen aanwezig die toezicht houden en u eventueel kunnen helpen. Als u het afval gescheiden aanlevert, is een aantal afvalsoorten gratis. Lees bij het tabje kosten wat u gratis in kunt leveren en waarvoor u moet betalen.

Adres en openingstijden

Milieustraat Waalwijk
      Adres: Weteringweg 29, Waalwijk
      Maandag t/m vrijdag: 13.00 - 16.00 uur
      Zaterdag: 9.00 - 15.00 uur
      Op zon- en feestdagen gesloten.

U kunt hier aanbieden: restafval, hout, puin, metaal, papier en karton, asbest, witgoed, bruingoed, kca, (vlak)glas, textiel, blik, snoeiafval/gras/grasafval, autobanden en PMD.

Let op: Afval dat u moet betalen kunt u alleen per auto afvoeren. Niet te voet of per fiets. Hier kunt u alleen met pin betalen. Als u uw pinpas bent vergeten, ontvangt u een factuur. Hiervoor rekenen wij € 10,00 administratiekosten. U kunt ook dezelfde dag terugkomen om te betalen, dan betaalt u geen administratiekosten.

Milieustraat Sprang-Capelle
      Dullaertweg, Sprang-Capelle
      Zaterdag: 10.00 - 12.00 uur en 13.00 - 15.00 uur
      Op feestdagen gesloten.

U kunt hier aanbieden: snoeihout, papier, verpakkingsglas en schone grond.

• Rioolverstopping
    • Is het riool bij u verstopt? De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van het riool tot aan de grens van uw eigen grond. Maak het ontstoppingsstuk op uw perceel open en kijk of hier water in staat. Indien dit het geval is moet u contact opnemen met de gemeente. Is het ontstoppingsstuk leeg dan zit de verstopping op uw eigen terrein  Laat, als de verstopping zich op uw eigen terrein bevindt, eventueel een expert kijken naar de oorzaak van de verstopping.

Indien u een bedrijf inschakelt voor het opzoeken van het ontstoppingsstuk worden deze kosten niet door de gemeente Waalwijk vergoed.

Indien de verstopping zich op gemeentegrond bevindt, moet u contact opnemen met de gemeente Waalwijk via het algemene telefoonnummer 0416-683456. Het callcenter is op werkdagen te bereiken van 8.30 uur tot 17.00 uur, buiten kantooruren wordt u doorgeschakeld naar onze storingsdienst.