Initiatieven ontplooien ten aanzien van politieke en maatschappelijke acties

• Afval, oud papier
    • In onze gemeente halen de meeste verenigingen eens in de vier weken het oud papier (papier en karton) op. De ophaaldata vindt u in de AfvalWijzer app of via www.mijnafvalwijzer.nl

Om het oud papier en karton zo goed mogelijk te kunnen inzamelen, vragen wij uw aandacht voor de manier waarop u dit afval aanbiedt.

Aanbiedregels

- Zet oud papier en karton verpakt in dozen of gebundeld op de containerverzamelplaats. Door de pakketten te bundelen, kunnen vrijwilligers het oud papier makkelijker inzamelen. Hiermee voorkomt u ook dat het papier wegwaait en houd u uw wijk schoon.

- Zorg ervoor dat u dozen en papierbundels niet te zwaar en te groot maakt. Hiermee maakt u het tilwerk voor de vrijwilligers lichter. Bundels zwaarder dan 20 kilo zijn te zwaar en kunnen ze niet meenemen.

- Zet oud papier niet te vroeg buiten als het regent. Nat papier is minder goed herbruikbaar. Op doordeweekse dagen halen verenigingen het papier vanaf 18:00 uur op. Op zaterdag vanaf 8:30 uur.

• Collecte
    • Wilt u voor een goed doel een geldcollecte of inzameling van goederen houden? U hebt dan een vergunning nodig van de gemeente.

• Demonstratie of protestactie houden
    • Iedereen mag in Nederland op elke openbare plek een manifestatie houden, ongeacht de inhoud. Bij een manifestatie kunt u denken aan een demonstratie, betoging, vergadering of andere publieke bijeenkomst. Wilt u zo’n bijeenkomst organiseren? Dan meldt u dit vooraf bij de gemeente.

• Informatie opvragen (Wob-verzoek)
    • De Wet openbaarheid van bestuur (Wob) regelt uw recht op informatie van de gemeente. Zo krijgt u meer inzicht in het gemeentelijk handelen. De gemeente geeft zelf informatie over haar beleid via folders, persberichten, informatie op de gemeentepagina in Weekblad Waalwijk of op de gemeentelijke website (www.waalwijk.nl). Overheidsinformatie is altijd openbaar, tenzij de Wob bepaalt dat de door u gevraagde informatie niet geschikt is om openbaar te worden gemaakt. U kunt een Wob-verzoek indienen om aan de gemeente te vragen de door u gevraagde informatie openbaar te maken.

WOB-verzoek online indienen