Identiteitsbewijzen

Alle producten en diensten op alfabet gesorteerd:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Producten waar de gemeente u mee kan helpen

 • Identiteitskaart
  • Een identiteitskaart aanvragen en ophalen doet u zelf. Dit geldt ook voor kinderen jonger dan 12 jaar. U betaalt de kosten bij de aanvraag. De identiteitskaart ligt na 5 werkdagen voor u klaar.

   Afspraak maken

   Bij de aanvraag van uw identiteitskaart maakt u meteen een

   Afspraak voor het ophalen

   Dit kan na 5 werkdagen.

   Vanaf 2 januari 2019 bezorgen mogelijk
   Voor het ophalen van uw identiteitskaart hoeft u straks helemaal niet meer naar het stadhuis. Vanaf 2 januari 2019 kunt u er ook voor kiezen om deze te laten bezorgen. Voor het bezorgen van deze documenten werken wij samen met AMP Groep. Het bezorgen van een paspoort of identiteitskaart kan thuis zijn, maar bijvoorbeeld ook op uw werk of een ander adres waar u op dat moment bent. Let op: aan het thuisbezorgen zijn kosten verbonden.

   De kosten hiervan bedragen € 12,95.

   Identiteitskaart kwijt of gestolen?
   Is uw identiteitskaart kwijt of gestolen? Doe meteen aangifte van vermissing bij de gemeente, dit kunt u direct online doen.

   Na de melding maakt de gemeente uw reisdocument ongeldig. Hierdoor kan er geen misbruik van gemaakt worden. Dit kan niet meer teruggedraaid worden. U zult een nieuw reisdocument aan moeten vragen met volledige betaling

   Meestal is uw identiteitskaart na 5 werkdagen klaar.

   Houd er rekening mee dat bij vermissing van meerdere documenten het aanvragen van een nieuw document langer kan duren of zelfs voor een periode niet mogelijk kan zijn.

 • Paspoort
  • Een paspoort aanvragen en ophalen doet u zelf. Dit geldt ook voor kinderen jonger dan 18 jaar.
   U betaalt de kosten bij de aanvraag. Het paspoort ligt na 5 werkdagen voor u klaar.

   Afspraak maken

   Bij de aanvraag van uw paspoort maakt u meteen een

   Afspraak voor het ophalen

   Dit kan na 5 werkdagen.

   Vanaf 2 januari 2019 bezorgen mogelijk
   Voor het ophalen van uw paspoort hoeft u straks helemaal niet meer naar het stadhuis. Vanaf 2 januari 2019 kunt u er ook voor kiezen om deze te laten bezorgen. Voor het bezorgen van deze documenten werken wij samen met AMP Groep. Het bezorgen van een paspoort of identiteitskaart kan thuis zijn, maar bijvoorbeeld ook op uw werk of een ander adres waar u op dat moment bent. Let op: aan het thuisbezorgen zijn kosten verbonden. Deze kosten bedragen € 12,95.

   Paspoort kwijt of gestolen?
   Is uw paspoort kwijt of gestolen? Doe meteen aangifte van vermissing bij de gemeente, dit kunt u direct online doen.

   Na de melding maakt de gemeente uw reisdocument ongeldig. Hierdoor kan er geen misbruik van gemaakt worden. Dit kan niet meer teruggedraaid worden. U zult een nieuw reisdocument aan moeten vragen met volledige betaling

   Meestal is uw paspoort na 5 werkdagen klaar.

   Houd er rekening mee dat bij vermissing van meerdere documenten het aanvragen van een nieuw document langer kan duren of zelfs voor een periode niet mogelijk kan zijn.

    

   Tweede paspoort

   U kunt een tweede paspoort aanvragen als u:

   • naar verschillende landen reist waar u een visum voor moet aanvragen;
   • een bezoek brengt aan landen die in conflict zijn met elkaar.

   Als u een tweede paspoort wilt aanvragen gelden de volgende voorwaarden:

   • Uw huidige paspoort is nog minimaal 6 maanden geldig.
   • U kunt bewijzen dat u het tweede paspoort nodig hebt.
 • Rijbewijs
  • Een rijbewijs aanvragen of verlengen en ophalen doet u zelf op afspraak. U betaalt de kosten bij de aanvraag. Het rijbewijs ligt na 5 werkdagen voor u klaar.

   Afspraak maken

   Spoedaanvraag

   Heeft u uw rijbewijs snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Bel hiervoor met ons Klant contactcentrum via 0416-683456. Als u het rijbewijs vóór 14.00 aanvraagt, kunt u het meestal de volgende werkdag op afspraak ophalen. Is de spoedaanvraag na 14.00 uur gedaan, dan kunt u het rijbewijs na 2 werkdagen ophalen.

   Rijbewijs vermist of gestolen?

   U bent verplicht dit te melden. Wij registreren uw rijbewijs als gestolen en voorkomen dat iemand met uw identiteit kan frauderen. Dit kunt u direct online doen.

   Rijbewijs vermist melden

   De Gezondheidsverklaring

   In sommige gevallen is voor verlenging van uw rijbewijs een gezondheidsverklaring nodig. Bijvoorbeeld als u 75 jaar of ouder bent of bij een medische indicatie. Maar ook als u rijexamen gaat doen. De Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen verklaring) is een formulier met vragen over uw gezondheid. U heeft de Gezondheidsverklaring nodig als u rijexamen gaat doen en in bepaalde gevallen als u het rijbewijs wilt verlengen. Maar ook als u uw rijbewijs wilt halen of verlengen voor vrachtwagen of bus (C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E of DE) en als u 75 jaar of ouder bent moet u deze verklaring invullen. Lees meer over het aanvragen van een gezondheidsverklaring.

   Rijbewijs omwisselen/Exchanging your driver's licence

   Information in English

   Informacje po Polsku 

   Als u een rijbewijs heeft dat u buiten Nederland heeft behaald, kunt u dat in bepaalde gevallen omwisselen voor een Nederlands rijbewijs.
   U hoeft uw rijbewijs niet meteen om te wisselen. U mag tijdelijk nog in Nederland rijden met een buitenlands rijbewijs. Lees meer over het omwisselen van uw rijbewijs.

 • Vluchtelingenpaspoort
  • Woont u in Nederland en heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, maar wel een vluchtelingenstatus? Dan heeft u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt.

   Afspraak maken

   Bij de aanvraag van uw paspoort maakt u meteen een

   Afspraak voor het ophalen

   Dit kan na 5 werkdagen.

   Vanaf 2 januari 2019 bezorgen mogelijk
   Voor het ophalen van uw vluchtelingenpaspoort hoeft u straks helemaal niet meer naar het stadhuis. Vanaf 2 januari 2019 kunt u er ook voor kiezen om deze te laten bezorgen. Voor het bezorgen van deze documenten werken wij samen met AMP Groep. Het bezorgen van een paspoort of identiteitskaart kan thuis zijn, maar bijvoorbeeld ook op uw werk of een ander adres waar u op dat moment bent. Let op: aan het thuisbezorgen zijn kosten verbonden.

 • Vreemdelingenpaspoort
  • Woont u in Nederland en heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Kunt u geen paspoort in het land van herkomst krijgen? Dan heeft u een vreemdelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt.

   Afspraak maken

 • Zakenpaspoort
  • Reist u veel? En heeft u meer ruimte in uw paspoort nodig voor douanestempels en visa? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen. Een zakenpaspoort is dikker dan een gewoon paspoort: 66 pagina’s in plaats van 34 pagina's.

   Afspraak maken

   Bij de aanvraag van uw paspoort maakt u meteen een

   Afspraak voor het ophalen

   Dit kan na 5 werkdagen.

   Vanaf 2 januari 2019 bezorgen mogelijk
   Voor het ophalen van uw zakenpaspoort hoeft u straks helemaal niet meer naar het stadhuis. Vanaf 2 januari 2019 kunt u er ook voor kiezen om deze te laten bezorgen. Voor het bezorgen van deze documenten werken wij samen met AMP Groep. Het bezorgen van een paspoort of identiteitskaart kan thuis zijn, maar bijvoorbeeld ook op uw werk of een ander adres waar u op dat moment bent. Let op: aan het thuisbezorgen zijn kosten verbonden.
   De kosten hiervan bedragen € 12,95.