Huren van een woning

• Huisvestingsvergunning
    • Wilt u in een goedkope huur- of koopwoning gaan wonen, dan kan de gemeente soms bepalen dat u een huisvestigingsvergunning nodig hebt. Met deze huisvestingsvergunning regelt de gemeente een eerlijke verdeling van woonruimte als er sprake is van schaarse woonruimte.

De gemeente Waalwijk kent geen huisvestingsvergunning. U hoeft deze dus niet aan te vragen.

• Onroerend goed van gemeente kopen, huren of pachten
    • De gemeente heeft onroerend goed in haar bezit in de vorm van gebouwen en soms ook woningen. Afhankelijk van het gemeentelijk beleid kunt u deze onroerende zaken kopen, huren of pachten.

Ook kunt u in het bezit zijn van onroerende goederen in de vorm van gebouwen, woningen, opstallen of percelen. Deze onroerende zaken kunt u aan de gemeente, verhuren, verpachten of verkopen.

• Sociale huurwoning
    • De gemeente Waalwijk verhuurt geen woningen. Bent u als burger op zoek naar een woning die u wilt huren kunt u contact opnemen met:

• Casade Woondiensten in Waalwijk (ook woningen in Sprang-Capelle), www.casade.nl of bel gratis 0800-5522222
        Woonwinkel Waalwijk: Grotestraat 409.
        Woonwinkel Kaatsheuvel: Jan de Rooijstraat 43

• Sociale huurwoning, urgentieverklaring
    • Urgentie is een middel waarmee woningcorporaties woningzoekenden met voorrang van een woning kunnen voorzien.