Hulp en ondersteuning bij vervuiling van uw leefomgeving

• Dood dier opruimen
    • Dode dieren (met uitzondering van ree, wild zwijn, hert, das of vos):

Ziet u dode dieren langs de weg of in het water, dan kunt u dit melden bij de gemeente via 0416-683 456 of maak digitaal een melding. De kadavers worden dan verwijderd door de gemeente of een andere verantwoordelijke instantie. Uw dode huisdier hoeft u niet te melden. Onder het tabje "gang van zaken" kunt u hier meer over lezen.

Aanrijding van wild of vinden van dood wild:

Voor een aanrijding van wild of het vinden van dood wild zoals een ree, wild zwijn, hert, das of vos gelden echter andere regels. Hier onder kunt u lezen wat u zo'n geval moet doen:

• Let op uw eigen veiligheid!
      • Bel direct de politie 0900-8844
      • Ook als het dier niet op zijn plaats blijft liggen
      • Geef de plaats van de aanrijding zo precies mogelijk door ( hectometer paaltje, huisnummer, tussen kruisende wegen)
      • Blijft wachten tot politie of faunabeheerder ter plaatse is.

Als er een aanrijding heeft plaatsgevonden, dan roept de meldkamer van de politie een daarvoor beschikbare faunabeheerder op. Deze vakkundige mensen zijn aangesloten of geaccrediteerd door de SWN.

• Huishoudelijke hulp
    • Wanneer u uw huishouding zelf niet meer goed kunt doen, omdat u bijvoorbeeld een ongeval hebt gehad, ziek bent of omdat u door de ouderdom slecht ter been bent, kan het zijn dat u hulp in het huishouden nodig heeft.

Het is gebruikelijk dat eerst gekeken wordt of uw partner en/of kind(eren) taken van u over kunnen nemen. Voor sommige taken, zoals boodschappen doen of andere hand- en spandiensten, kunt u een beroep doen op uw buren of vrijwilligers. Is er iemand in uw omgeving die u kan helpen, dan is een oplossing voor u wellicht hulp bij het huishouden via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

• Idee voor wijk of buurt
    • Als u bepaalde idee├źn heeft over de inrichting van uw woonomgeving kunt u, eventueel samen met andere bewoners, contact opnemen met de gemeente. Ook kunt u via de wijk en buurt tafels uw wensen hierover kenbaar maken.

Klachten of opmerkingen over de openbare ruimte, kunt u bij de gemeente melden door onderstaand telefoonnummer te bellen of door dit formulier in te vullen, ook kunt u hier eventuele wensen kenbaar maken.

• Wijkbudgetten
    • In juni 2001 heeft de gemeenteraad wijkbudgetten ingevoerd. Een wijkbudget is een bedrag dat door de bewoners van een wijk mag worden besteed aan verbetering van de leefbaarheid, veiligheid en sociale samenhang.

Kijk hier voor meer informatie.