Het hebben van huisdieren

• Hondenbelasting
    • Heeft u één of meer honden? Dan moet u jaarlijks hondenbelasting betalen aan de gemeente.

Gaat u één of meer honden houden? Dan moet u dit binnen 14 dagen melden aan de gemeente. Op grond van uw informatie ontvangt u vervolgens eens per jaar een aanslag hondenbelasting. Op het aanslagbiljet staat binnen welke termijn u moet betalen. Voor een politiehond, SOHO-hond of blindengeleidehond hoeft u geen belasting te betalen.

Meldt u uw hond(en) niet aan? De gemeente kan u dan achteraf alsnog aanslaan naar aanleiding van een onderzoek door een hondencontroleur. Verder bestaat de mogelijkheid dat de gemeente misgelopen rente heft bovenop de aanslag. Zorg dus dat u uw hond(en) altijd aanmeldt bij de gemeente.

Hond aanmelden online

Als de hond komt te overlijden, dan dient dit ook doorgegeven te worden aan de gemeente Waalwijk. Doet u dit niet, dan wordt u in het nieuwe jaar aangeslagen voor de hond. U kunt de hond afmelden via onderstaande knop.

Hond afmelden online