Het als buitenlander krijgen van Nederlandse documenten als bijvoorbeeld een paspoort

• Bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking
    • Buitenlandse personen die naar Nederland willen komen hebben soms een visum nodig. Dit hangt af van het land waar de persoon vandaan komt. Bij de visumaanvraag moet deze persoon ook een bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking laten zien.

Nodigt u een familielid of andere buitenlandse relatie uit om bij u te logeren? Dan stuurt u een bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking naar die persoon. Ga wel eerst naar de gemeente om uw handtekening te legaliseren.

• Verklaring onder ede of belofte
    • Soms hebt u een officieel brondocument nodig. Bijvoorbeeld om aan te tonen wie u bent, waar u woont, wat uw burgerlijke staat is of wanneer u bent geboren. U kunt hierbij denken aan een geboorteakte of een huwelijksakte.

Alleen als u geen officieel brondocument hebt, kunt u bij de gemeente een verklaring onder ede of belofte afleggen. Als u dit doet, dan wordt de verklaring opgenomen in de Basisregistratie Personen.

• Vluchtelingenpaspoort
    • Woont u in Nederland en heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, maar wel een vluchtelingenstatus? Dan heeft u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt.

Bij de aanvraag van uw paspoort maakt u meteen een

Afspraak voor het ophalen

Dit kan na 5 werkdagen.

Vanaf 2 januari 2019 bezorgen mogelijk
      Voor het ophalen van uw vluchtelingenpaspoort hoeft u straks helemaal niet meer naar het stadhuis. Vanaf 2 januari 2019 kunt u er ook voor kiezen om deze te laten bezorgen. Voor het bezorgen van deze documenten werken wij samen met AMP Groep. Het bezorgen van een paspoort of identiteitskaart kan thuis zijn, maar bijvoorbeeld ook op uw werk of een ander adres waar u op dat moment bent. Let op: aan het thuisbezorgen zijn kosten verbonden.

• Vreemdelingenpaspoort
    • Woont u in Nederland en heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Kunt u geen paspoort in het land van herkomst krijgen? Dan heeft u een vreemdelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt.