Emigreren of verhuizen naar een andere gemeente

• Emigratie doorgeven
    • Verhuist u vanuit Waalwijk naar het buitenland (emigratie)? Of woont u komend jaar minimaal 8 maanden in het buitenland? Dan moet u dit aan de gemeente laten weten. Dit doet u 5 dagen voordat u vertrekt. Als er niemand op het adres in Waalwijk blijft wonen, kunt u uw emigratie online doorgeven.

Emigratie doorgeven met DigiD

• Verhuizing doorgeven
      • Als u naar of binnen deze gemeente verhuist, moet u dat ook doorgeven aan deze gemeente.
      • Doe dit uiterlijk 5 dagen nadat u verhuisd bent.

Als u te laat bent met het doorgeven, kan dit gevolgen hebben voor bijvoorbeeld huurtoeslag, studiefinanciering, uw parkeervergunning, gemeentelijke belastingen of uitkering.

Verhuizen naar het buitenland

Als u vanuit de gemeente naar het buitenland verhuist, moet u dit uiterlijk 5 dagen vóór uw vertrek doorgeven aan de gemeente. U doet dan aangifte van emigratie. Voor emigratie gelden andere regels. Bij Emigratie doorgeven staat vermeld wat u moet doen.

Briefadres

Heeft u geen vaste woon- of verblijfplaats of verblijft u in een instelling? Dan kunt u zich onder bepaalde voorwaarden inschrijven op een zogenaamd briefadres.