Bereikbaarheid van bewoners via toegangswegen

• Berm gebruiken
    • Binnen de gemeente Waalwijk is het verboden met voertuigen die niet voorzien zijn van rubberbanden te rijden over de berm, de glooing of de zijkant van een weg tenzij dit door de omstandigheden redelijkerwijs wordt vereist.

• Caravan parkeren op de openbare weg
    • In de Algemene Plaatselijke Verordening van vrijwel alle gemeenten in Nederland is een artikel opgenomen dat het parkeren van een kampeermiddel maximaal drie achtereenvolgende dagen toestaat. Uit de toelichting van de Algemene Plaatselijke Verordening blijkt dat de wetgever de periode van drie opeenvolgende dagen heeft bedoeld voor het vullen en naderhand leegmaken van het kampeermiddel. Langer dan drie achtereenvolgende dagen een kampeermiddel parkeren aan de openbare weg is verboden.
      Indien het vullen of leegmaken van het kampeermiddel niet binnen drie dagen kan worden afgerond of bijvoorbeeld een reparatie ter plaatse noodzakelijk is, kan het college een ontheffing van het verbod verlenen voor een iets langere periode.

Bovenstaande geldt ook voor woonwagens, kampeerwagens, campers, magazijnwagens, keetwagens, aanhangwagens en vouwwagens.

• Gehandicaptenparkeerkaart
    • Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in Nederland en de meeste Europese landen. U moet zich wel houden aan de lokale parkeerregels.

De parkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig. Vraagt u een gehandicaptenparkeerkaart aan? Dan onderzoekt een medische instantie uw lichamelijke beperking.  De gemeente bepaalt welke instantie.

Meer informatie over de gehandicaptenparkeerkaart vindt u op waalwijzer.nl

• Gehandicaptenparkeerplaats
    • U kunt bij de gemeente een aanvraag indienen voor een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op kenteken.
      U komt hiervoor in aanmerking, wanneer de afstand van de openbare parkeerplaatsen in uw woonomgeving naar uw woning te groot voor u is. Bij de gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats komt een bord met het kenteken van uw auto. U bent dan de enige die gebruik mag maken van deze parkeerplaats.

Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

Heeft u al een gehandicaptenparkeerplaats en gaat u verhuizen en wilt u de gehandicaptenparkeerplaats laten verplaatsen naar uw nieuwe adres? Regel dit online.

Gehandicaptenparkeerplaats verhuizen

Is uw kenteken gewijzigd doordat u een nieuwe auto heeft? Mail ons het oude én het nieuwe kenteken door naar info@waalwijk.nl of neem telefonisch contact met ons op, via telefoonnummer 0416-683456 en vraag naar de front office.

De medewerkers van Team Buitendienst printen uw nieuwe kenteken uit op een sticker en zorgen er dan voor dat het nieuwe kenteken zo spoedig mogelijk bevestigd wordt op het bestaande onderbord aan de paal.

• Parkeervergunning
    • Bewoners, bedrijven en hun werknemers in de schil (het gebied rondom het Waalwijkse centrum - net buiten de betaald parkeerzone) die niet beschikken over een eigen parkeergelegenheid, kunnen in aanmerking komen voor een parkeervergunning.

Deze vergunningen worden alleen verleend voor gebieden waar zonder vergunning niet geparkeerd mag worden. Het verlenen van parkeervergunningen wordt voor de gemeente uitgevoerd door het bedrijf P1. U kunt een parkeervergunning digitaal aanvragen in de webshop van P1.

Parkeervergunning online aanvragen

Ook kunt in de webshop van P1 uw parkeervergunning wijzigen of opzeggen.

Parkeervergunning online wijzigen of opzeggen

• Parkeren in de blauwe zone
    • In de gemeente Waalwijk worden geen ontheffingen verleend voor het langer parkeren in de blauwe zone.

• Verkeersontheffing aanvragen
  • Voorwerp plaatsen op of aan de weg