Benodigde toestemmingen voor verkeer en vervoer over de weg

Alle producten en diensten op alfabet gesorteerd:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Producten waar de gemeente u mee kan helpen

 • Bijzonder transport
  • Wilt u grote goederen, zoals een groot jacht, een recreatiewoning of grote machine vervoeren binnen de gemeentegrenzen? Kijk dan eerst of het transport valt binnen de wettelijke transporteisen. Is het transport langer, breder, hoger of zwaarder dan toegestaan, dan kunt u misschien een ontheffing krijgen.

 • Rijbewijs
  • Een rijbewijs aanvragen of verlengen en ophalen doet u zelf op afspraak. U betaalt de kosten bij de aanvraag. Het rijbewijs ligt na 5 werkdagen voor u klaar.

   Afspraak maken

   Spoedaanvraag

   Heeft u uw rijbewijs snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Bel hiervoor met ons Klant contactcentrum via 0416-683456. Als u het rijbewijs vóór 14.00 aanvraagt, kunt u het meestal de volgende werkdag op afspraak ophalen. Is de spoedaanvraag na 14.00 uur gedaan, dan kunt u het rijbewijs na 2 werkdagen ophalen.

   Rijbewijs vermist of gestolen?

   U bent verplicht dit te melden. Wij registreren uw rijbewijs als gestolen en voorkomen dat iemand met uw identiteit kan frauderen. Dit kunt u direct online doen.

   Rijbewijs vermist melden

   De Gezondheidsverklaring

   In sommige gevallen is voor verlenging van uw rijbewijs een gezondheidsverklaring nodig. Bijvoorbeeld als u 75 jaar of ouder bent of bij een medische indicatie. Maar ook als u rijexamen gaat doen. De Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen verklaring) is een formulier met vragen over uw gezondheid. U heeft de Gezondheidsverklaring nodig als u rijexamen gaat doen en in bepaalde gevallen als u het rijbewijs wilt verlengen. Maar ook als u uw rijbewijs wilt halen of verlengen voor vrachtwagen of bus (C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E of DE) en als u 75 jaar of ouder bent moet u deze verklaring invullen. Lees meer over het aanvragen van een gezondheidsverklaring.

   Rijbewijs omwisselen/Exchanging your driver's licence

   Information in English

   Informacje po Polsku 

   Als u een rijbewijs heeft dat u buiten Nederland heeft behaald, kunt u dat in bepaalde gevallen omwisselen voor een Nederlands rijbewijs.
   U hoeft uw rijbewijs niet meteen om te wisselen. U mag tijdelijk nog in Nederland rijden met een buitenlands rijbewijs. Lees meer over het omwisselen van uw rijbewijs.

 • Transport gevaarlijke stoffen
  • Er is geen aangewezen route voor gevaarlijke stoffen in de gemeente Waalwijk.

 • Verkeersontheffing aanvragen