Benodigde toestemmingen voor markten

• Informatiestand plaatsen
    • Wilt u op een openbare plek met een auto, kraam, tafel of een ander middel een standplaats innemen om informatie aan te bieden?¬†U hebt¬†hiervoor een vergunning nodig.

• Marktplaats aanvragen
    • Wilt u een plaats op de markt innemen, dan hebt u een marktvergunning nodig. Klik hier voor meer informatie over de markt,  de tijden en waar de markten zijn.

Marktplaats online aanvragen

• Reclame plaatsen
    • Er zijn meer vormen van reclame-uitingen. Het plaatsen van een reclamebord aan de gevel van bijvoorbeeld een bedrijfsgebouw of het permanent plaatsen van een reclamebord op de grond

Voor de verschillende producten zijn verschillende vergunningen of toestemmingen benodigd.

Voor het tijdelijk plaatsen van reclameborden ten behoeve van evenementen (sandwich- of driehoeksborden) en voor het plakken van posters ten behoeve van bijvoorbeeld politieke, culturele of sportactiviteiten verwijzen wij u naar het product verwijzingsborden plaatsen, ontheffing

• Rommelmarkt
    • Wilt u een rommelmarkt organiseren die voor publiek toegankelijk is, dan hebt u een vergunning nodig van de gemeente.

Meer informatie over dit product kunt u vinden bij het product "evenement organiseren".

• Standplaats aanvragen
    • Wilt u in de gemeente met een kraam of wagen goederen of etenswaren verkopen? U hebt hiervoor een standplaatsvergunning nodig. Een standplaatsvergunning is een vergunning, die nodig is voor het innemen van een standplaats op of aan de (openbare) weg, of op een voor het publiek toegankelijke plaats in de open lucht. U kunt een vergunning aanvragen voor bijvoorbeeld een viskraam, een bloemenstalletje of een andere verkoopwagen. In de gemeente Waalwijk zijn een aantal vaste plaatsen aangewezen:

Waalwijk:

• Bloemenoordplein
      • Sint Antoniusplein
      • Dokter Kuyperlaan

Sprang-Capelle:

• Raadhuisplein

Waspik:

• Dorpsplein

Informeer voordat u uw standplaats aanvraagt waar er plek is op dit moment. U kunt hiervoor contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 0416-683456.

Standplaatsvergunning online aanvragen

• Terras plaatsen
    • U hebt een vergunning nodig als u een terras wilt plaatsen bij uw horecabedrijf. Zelfs als u het terras op eigen terrein plaatst. Vraag de vergunning ook aan als u een uitstalling, een bloembak of straatmeubel wilt plaatsen.

Wilt u schermen, daken of vlonders plaatsen op uw terras? Dan kan het zijn dat u hiervoor een aparte vergunning bouwen moet aanvragen.

Meer informatie over terrassen, kun u hier lezen.

Terrasvergunning aanvragen