Benodigde toestemmingen voor buitensportevenementen

• Duiven laten uitvliegen
    • Door de provincie Noord-Brabant is een periode en tijd bepaald dat de duiven niet mogen uitvliegen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de site van de Provincie Noord-Brabant.

• Evenement organiseren
    • Als u een evenement in de Gemeente Waalwijk wilt organiseren is voor kleine evenementen (met minder dan 350 bezoekers) zoals buurtfeesten voortaan geen vergunning meer nodig, maar is een melding voldoende. Deze melding dient u minimaal 15 werkdagen voor aanvang van het klein evenement in te dienen.

Bij grotere evenementen is vaak een vergunning, een ontheffing of een verklaring van geen bezwaar nodig. Dit op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (deze APV vindt u bovenaan de pagina Openbare orde en veiligheid). Het is belangrijk dat u de vergunning, ontheffing of verklaring van geen bezwaar tijdig (dat wil zeggen acht weken vooraf) aanvraagt.

Klein evenement melden

Middelgroot of groot evenement online aanvragen

• Materialen lenen
    • Als u een vergunning, een ontheffing of een verklaring van geen bezwaar heeft aangevraagd voor een evenement kunt u, indien nodig, gebruik maken van gemeentelijke materialen waaraan kosten zijn verbonden. De kosten worden alleen in rekening gebracht voor commerciële evenementen én voor evenementen met meer dan 1600 bezoekers.

Gemeentelijke materialen online aanvragen

• Reclame plaatsen
    • Er zijn meer vormen van reclame-uitingen. Het plaatsen van een reclamebord aan de gevel van bijvoorbeeld een bedrijfsgebouw of het permanent plaatsen van een reclamebord op de grond

Voor de verschillende producten zijn verschillende vergunningen of toestemmingen benodigd.

Voor het tijdelijk plaatsen van reclameborden ten behoeve van evenementen (sandwich- of driehoeksborden) en voor het plakken van posters ten behoeve van bijvoorbeeld politieke, culturele of sportactiviteiten verwijzen wij u naar het product verwijzingsborden plaatsen, ontheffing

• Sportaccommodaties en velden huren
    • Wilt u een sportaccommodatie huren? De gemeente beschikt over meerdere sportfaciliteiten voor diverse vormen van sportbeoefening, zoals een sporthal, sportzalen en sportterreinen. De gemeente verhuurt de faciliteiten in overleg met sportverenigingen en scholen.

• Voorwerp plaatsen bij hoogspanningslijnen
    • Wilt u een gebouw of ander object nabij een hoogspanningslijn plaatsen of bouwen? Dat mag in principe. Toch kan de gemeente uit gezondheidsoverwegingen bepalen dat binnen een vastgestelde afstand geen objecten geplaatst worden. Dit doet de gemeente omdat hoogspanningslijnen de gezondheid ernstig kunnen schaden.

Meer informatie hierover kunt u ook vinden bij het product Omgevingsvergunning.