Benodigde toestemming voor culturele manifestaties

• Evenement organiseren
    • Als u een evenement in de Gemeente Waalwijk wilt organiseren is voor kleine evenementen (met minder dan 350 bezoekers) zoals buurtfeesten voortaan geen vergunning meer nodig, maar is een melding voldoende. Deze melding dient u minimaal 15 werkdagen voor aanvang van het klein evenement in te dienen.

Bij grotere evenementen is vaak een vergunning, een ontheffing of een verklaring van geen bezwaar nodig. Dit op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (deze APV vindt u bovenaan de pagina Openbare orde en veiligheid). Het is belangrijk dat u de vergunning, ontheffing of verklaring van geen bezwaar tijdig (dat wil zeggen acht weken vooraf) aanvraagt.

Klein evenement melden

Middelgroot of groot evenement online aanvragen

• Materialen lenen
    • Als u een vergunning, een ontheffing of een verklaring van geen bezwaar heeft aangevraagd voor een evenement kunt u, indien nodig, gebruik maken van gemeentelijke materialen waaraan kosten zijn verbonden. De kosten worden alleen in rekening gebracht voor commerciële evenementen én voor evenementen met meer dan 1600 bezoekers.

Gemeentelijke materialen online aanvragen