Belastingen

Alle producten en diensten op alfabet gesorteerd:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Producten waar de gemeente u mee kan helpen

 • Automatische incasso, machtiging
  • Wilt u zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan uw financiĆ«le administratie? Voor de aanslag Afvalstoffenheffing en de aanslag Gemeentelijke Belastingen kunt u betalen via een automatische incasso. Dit betekent dat de belasting in termijnen wordt afgeschreven van uw bankrekening. U heeft hier dus geen omkijken naar.

   Veel gestelde vragen over betalingen

 • Reclamebelasting
  • De gemeente Waalwijk heft reclamebelasting over openbare aankondigingen die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn. Een openbare aankondiging is elke uiting die de aandacht trekt. Voorbeelden van openbare aankondigingen zijn gevelreclame, bestickering ramen, posters, vlaggen, uithangborden, luifels of spandoeken.

   We heffen de reclamebelasting in het centrum van Waalwijk.

   Met de opbrengst zorgt het centrummanagement voor een sfeervol stadscentrum met een veelzijdig aanbod van winkels, cultuur en horeca.

 • Verblijfsbelasting (voorheen toeristenbelasting)
  • Met ingang van belastingjaar 2020 heft de Gemeente Waalwijk verblijfsbelasting voor het houden van verblijf met overnachting binnen de gemeente Waalwijk tegen een vergoeding in welke vorm dan ook, door personen die niet als inwoner van de gemeente staan ingeschreven. De verblijfsbelasting vervangt vanaf belastingjaar 2020 de eerdere toeristenbelasting.

   De reden achter deze beslissing is het feit, dat niet alleen toeristen gebruik maken van de voorzieningen in de gemeenten, maar ook personen die om beroeps- of bedrijfsmatige reden verblijf houden binnen de gemeente. Met de opbrengst van de verblijfsbelasting kan de gemeente voorzieningen onderhouden en verbeteren.

   Biedt u slaapgelegenheid aan in bijvoorbeeld uw hotel, bed & breakfast, recreatiewoning, camping of andere inrichting? Dan krijgt u een aanslag verblijfsbelasting. U kunt dit bedrag doorberekenen aan degene die bij u overnacht. Staan uw gasten ingeschreven in de Basisadministratie Personen van de gemeente Waalwijk? Dan hoeft u geen verblijfsbelasting te betalen voor uw gasten. U bent verplicht een nachtregister bij te houden van alle overnachtingen.

   Aangifte toeristenbelasting 2019

   Met onderstaande button kunt u het aantal overnachtingen voor de aangifte toeristenbelasting 2019 digitaal doorgeven.

   Toeristenbelasting 2019 online opgeven