Belastingen en heffingen voor horeca-ondernemers

• Automatische incasso, machtiging
    • U kunt de gemeente machtigen voor een automatische incasso om in 10 termijnen te betalen.
      Dit geldt voor aanslagen boven de € 100,00. Aanslagen tot en met € 100,00 worden in 1x geïncasseerd. Het bedrag wordt dan op of omstreeks de laatste werkdag van de maand van uw rekening afgeschreven. De incasso start één maand na ontvangst van de aanslag.

Meer informatie over het aanvragen van een automatische incasso

• Baatbelasting
    • Bent u eigenaar van een woning of een bedrijf en hebt u voordeel van het realiseren van een nieuwe of betere, gemeentelijke voorziening, dan kan de gemeente u baatbelasting opleggen. De gemeente Waalwijk kent momenteel geen baatbelasting.

• Precariobelasting
      • U betaalt precariobelasting voor het gebruiken van gemeentegrond, bijvoorbeeld omdat u een terras, steiger, reclamebord of container plaatst.
      • U betaalt ook precariobelasting als u artikelen voor de verkoop op straat wilt uitstallen.