Belastingen en heffingen voor horeca-ondernemers

• Automatische incasso, machtiging
    • Wilt u zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan uw financiĆ«le administratie? Voor de aanslag Afvalstoffenheffing en de aanslag Gemeentelijke Belastingen kunt u betalen via een automatische incasso. Dit betekent dat de belasting in termijnen wordt afgeschreven van uw bankrekening. U heeft hier dus geen omkijken naar.

Veel gestelde vragen over betalingen

• Baatbelasting
    • Bent u eigenaar van een woning of een bedrijf en hebt u voordeel van het realiseren van een nieuwe of betere, gemeentelijke voorziening, dan kan de gemeente u baatbelasting opleggen. De gemeente Waalwijk kent momenteel geen baatbelasting.

• Precariobelasting
      • U betaalt precariobelasting voor het gebruiken van gemeentegrond, bijvoorbeeld omdat u een terras, steiger, reclamebord of container plaatst.
      • U betaalt ook precariobelasting als u artikelen voor de verkoop op straat wilt uitstallen.