Alle aspecten rond gehandicapten- en ziekenvervoer

• Gehandicaptenparkeerkaart
    • Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in Nederland en de meeste Europese landen. U moet zich wel houden aan de lokale parkeerregels.

De parkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig. Vraagt u een gehandicaptenparkeerkaart aan? Dan onderzoekt een medische instantie uw lichamelijke beperking.  De gemeente bepaalt welke instantie.

Meer informatie over de gehandicaptenparkeerkaart vindt u op waalwijzer.nl

• Gehandicaptenparkeerplaats
    • U kunt bij de gemeente een aanvraag indienen voor een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op kenteken.
      U komt hiervoor in aanmerking, wanneer de afstand van de openbare parkeerplaatsen in uw woonomgeving naar uw woning te groot voor u is. Bij de gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats komt een bord met het kenteken van uw auto. U bent dan de enige die gebruik mag maken van deze parkeerplaats.

Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

Heeft u al een gehandicaptenparkeerplaats en gaat u verhuizen en wilt u de gehandicaptenparkeerplaats laten verplaatsen naar uw nieuwe adres? Regel dit online.

Gehandicaptenparkeerplaats verhuizen

Is uw kenteken gewijzigd doordat u een nieuwe auto heeft? Mail ons het oude én het nieuwe kenteken door naar info@waalwijk.nl of neem telefonisch contact met ons op, via telefoonnummer 0416-683456 en vraag naar de front office.

De medewerkers van Team Buitendienst printen uw nieuwe kenteken uit op een sticker en zorgen er dan voor dat het nieuwe kenteken zo spoedig mogelijk bevestigd wordt op het bestaande onderbord aan de paal.