Op pad met ZAP-er Mees

1.

Mees (4) is misschien wel de jongste ZAP-er in de gemeente Waalwijk. Hij kreeg zelfs een jeugdlintje voor zijn goede werk. Samen met zijn moeder Evie trotseert hij weer en wind om zwerfafval op te ruimen. Wij liepen een rondje met ze mee in Waspik.

2.

Iedereen kan ZAP-er worden! Aanmelden is zo gebeurd. ZAP-spullen krijg je van de gemeente, zoals een hesje en een grijper. Mees heeft zijn grijper ‘de Slang’ genoemd. Hiermee ruimt hij het zwerfafval op. De Slang moet bij elke regenplas even drinken.

3.

Blikjes komt Mees veel tegen. Hier zit zelfs nog wat drinken in! Of is het regenwater? Het blikje gaat in de afvalzak die Evie heeft meegenomen. We zien ook veel plastic. In een half uur tijd raakt de zak aardig gevuld. Deze lever je in bij de gemeente.

4.

Mees is naar school geweest, heeft zijn eerste fietsles gehad en het regent. Toch wil hij graag naar buiten om te ZAP-en. Hij is dolblij met alles wat hij tegenkomt. Maar Mees doet het vooral voor de ganzen in de buurt. Helaas waren die vandaag “niet thuis”.

5.

Oei, weer een blikje. Mees rent eropaf. Helaas ligt er ook veel zwerfafval aan de waterkant. Wil jouw kind ook graag ZAP-en? Ga als ouder altijd mee. Moeder Evie houdt Mees goed in de gaten zo langs het water. Zo blijft het voor iedereen veilig en leuk.

6.

Mees let goed op waar hij loopt, ook met zijn laarzen aan. Dit blikje gaat als laatste in de zak. Het is ondertussen harder gaan regenen, dus tijd om naar huis te gaan! Leuk dat we ’s een rondje mee mochten ZAP-en. Bedankt Mees en Evie, en groeten aan de ganzen!