Zwerfafval en dumpingen (02-12-2020)

We zien regelmatig dat er zwerfafval op straat ligt en er veel afval naast containers staat. In de buitengebieden van onze gemeente zien we dat inwoners vaak afval in de natuur dumpen. Hoe meer afval wij vinden op verkeerde plaatsen, hoe hoger de rekening voor de hele gemeente uiteindelijk zal zijn. Inwoners draaien er dus uiteindelijk zelf voor op door een stijgende afvalstoffenheffing. Het dumpen en achterlaten van afval is daarom asociaal en slecht voor ons milieu.

Wij doen als gemeente ons best om zwerfafval en dumpingen zoveel mogelijk te voorkomen. Wij kunnen niet continu alle locaties in onze gemeente in de gaten houden. Wij roepen daarom iedereen in onze gemeente op om medebewoners aan te spreken. Zie je iemand iets naast de container plaatsen? Spreek de persoon netjes aan en vraag hem/haar het afval op de juiste plek achter te laten. Veel spullen kun je gewoon gratis aanbieden op de milieustraat.

Wist je bijvoorbeeld dat…

• Je metaal, papier, PMD-afval, asbest, witgoed, bruingoed, klein chemisch afval, harde kunststoffen, piepschuim, (vlak)glas, textiel, snoeihout, bladafval en grasmaaisel, banden zonder velg bij de milieustraat in Waalwijk gratis in kunt leveren?
  • Je snoeihout, bladafval en grasmaaisel, papier, verpakkingsglas en schone grond bij de milieustraat in Sprang-Capelle gratis in kunt leveren?

Gooit iemand afval op de grond? Kijk of er een prullenbak in de buurt is, spreek iemand dan ook beleefd aan en vraag hem of haar het afval in de prullenbak te gooien. Betrap je jezelf hier ook wel eens op? Kijk dan eerst goed of er een prullenbak in de buurt is of stop het afval even in een tas en gooi het op een later moment in de prullenbak. Samen houden we onze gemeente schoon!

Meer informatie over hoe je afval van elkaar scheidt en waar je afval naartoe kunt brengen vind je op www.mijnafvalwijzer.nl of in de AfvalWijzer app.