Zwembad Olympia deels open per 18 mei (13-05-2020)

Vanwege de richtlijnen rondom het coronavirus passen we de programmering aan.

Het team van de gemeentelijke zwembaden in Waalwijk is blij te kunnen melden dat we op maandag 18 mei de deuren weer gaan openen. Vanwege de richtlijnen rondom het coronavirus passen we de programmering aan. In deze opstartfase is het nog niet mogelijk iedereen te verwelkomen. De volledige openstelling van de accommodatie, inclusief horeca en sanitair, laat nog even op zich wachten. Woensdag 13 mei is het nieuwe rooster op de website www.zwemmeninwaalwijk.nl te vinden.

Zwemlessen

We starten de zwemlessen in zijn geheel op vanaf bad 3. Reden hiervoor is dat wij verwachten met de eindbaden in deze startperiode het meeste resultaat te kunnen boeken. Vanuit het protocol Verantwoord Zwemmen wordt namelijk aangegeven dat er bij voorkeur vanaf de kant en altijd met anderhalve meter afstand les moet worden gegeven. Dit biedt voor de baden 0 t/m 2 meer uitdaging, omdat deze baden meer fysiek contact nodig hebben om de zwemslagen eigen te maken. Hier wil het team van zwembad Olympia eerst ervaring mee opdoen. Daarom starten we in deze opstartfase één groep van de baden 0 t/m 2, in totaal dus drie groepen, op. Het zwembad neemt contact op met de ouders van deze groepen. Na twee weken evalueert het team om op basis van de resultaten een kwalitatief goede en bovenal veilige les te kunnen samenstellen. Daarna wil het team ook de overige baden 0 t/m 2 zo snel als mogelijk opstarten. Ook het ouder en kindzwemmen willen we zo snel als mogelijk gaan opstarten.   

Werkwijze banenzwemmen en doelgroeplessen

Banenzwemmers en gasten die gebruik willen maken van een doelgroeples (denk hierbij aan banenzwemmen voor de fiftyfit, aquatherapie of de les aquapower) kunnen alleen terecht, wanneer zij zich per mail (infozwembaden@waalwijk.nl) aanmelden bij de receptie voor een les. Reserveren kan maximaal tot één week vooruit. Na goedkeuring kunnen zij een e-ticket aanschaffen in de webshop. Alleen als bezoekers op de lijst staan en in het bezit zijn van een e-ticket, krijgen zij toegang tot het zwembad.

Recreatief zwemmen

Vrij zwemmen is in deze opstartfase nog niet mogelijk. De maatregelen rondom het coronavirus geven hiertoe nog te weinig mogelijkheden. Buitenbad Zidewinde blijft tijdens deze eerste fase ook nog gesloten. Zodra de maatregelen het toelaten wordt Zidewinde geopend en recreatief zwemmen mogelijk gemaakt in zwembad Olympia. Houd de communicatie op de website en via e-mails goed in de gaten. Alleen met elkaar houden we onze baden veilig voor bezoekers en medewerkers.