Zorgt u voor een naaste? Gebruik dan de zorgladder! (18-05-2020)

De Zorgladder bestaat uit vijf stappen. Elke stap geeft aan welke hulp u als mantelzorger kunt krijgen en bij wie u terecht kan.

Stap 1: Mantelzorg en eigen netwerk

Kijk in uw omgeving wie u kan helpen en gebruik uw netwerk. Schroom niet om familie, buren of vrienden te vragen voor hulp. Mensen helpen immers graag! Gaat het niet zo goed? Praat er dan over met familie of vrienden.

Naast het eigen netwerk kunt u ook nog een beroep doen op allerlei diensten. Zo zijn er restaurants die eten aan huis bezorgen, initiatieven van welzijnsorganisatie ContourdeTwern zoals het Sociaal Soepje, boodschappendienst, contact/telefooncirkels of is het mogelijk om ondersteuning te krijgen in de vorm van gezelschap, huishoudelijke hulp of andere diensten die jou als mantelzorger rust kunnen geven. Op www.waalwijkbezorgt.nl kunt u ondernemers vinden die doen aan tijdelijke bezorg- en afhaalservice. Daarnaast kunt u nog contact opnemen met het Parkpaviljoen via bert@parkpaviljoenwaalwijk.nl. Zie hiervoor stap 2 en 3. 

Stap 2: Informele hulp

Soms heeft u onvoldoende mensen in uw omgeving die (direct) kunnen helpen. Dan is de hulp van bijvoorbeeld een vrijwilliger een goede optie. Welzijnsorganisatie ContourdeTwern biedt hulp/ondersteuning om samen met u of namens u op zoek te gaan naar een geschikte vrijwilliger.

Gaat u liever zelf op zoek naar een vrijwilliger dan kunt u hiervoor de app genaamd ‘Whapp’ gebruiken. Op basis van uw vraag gaat de Whapp via een zoekfunctie in uw omgeving op zoek naar een vrijwilliger. Door middel van een chat functie komt u dan in contact met een vrijwilliger en kunt u zelf bekijken/beoordelen of u nader contact met elkaar zoekt. De vrijwilligersmakelaar kan u helpen bij het vinden van een vrijwilliger. Via 0652444065 kunt u contact opnemen met vrijwilligersmakelaar Patricia Braat.

Stap 3: Wmo-hulp

Sommige mensen hebben iedere dag veel zorg nodig. Het kan zo zijn dat uw netwerk en/of vrijwilligers dan niet altijd aan deze zorgvraag kunnen voldoen. In dat geval kunt u contact opnemen met onze mantelzorgcoach via mantelzorgcoach@waalwijk.nl. Via de mantelzorgcoach kunt u mantelzorgvouchers ontvangen. De mantelzorgvouchers zijn in te zetten voor enkele dagdelen huishoudelijke hulp, tijdelijke respijtzorg of tuin & klusservice. Daarnaast kunt u via de mantelzorgcoach een aanvraag doen voor Wmo-hulp. Hiermee kan bijvoorbeeld dagbesteding worden ingezet of komt de thuiszorg vaker langs.

Stap 4: Verpleging en verzorging

De ondersteuning uit de vorige stappen is niet altijd toereikend genoeg. Bijvoorbeeld als iemand specifieke medische zorg nodig heeft. Vaak zullen wijkverpleegkundigen of huisartsen zelf aangeven dat er extra zorg nodig is, maar soms moet u dit zelf aangeven. Na een indicatiegesprek wordt dan bepaald welke zorg een verpleegkundige of verzorgende zou kunnen bieden. Houd er wel rekening mee dat er door de coronacrisis minder zorg mogelijk is dan anders.

Stap 5: Tijdelijk verblijf

Als het echt niet meer gaat kunt u direct contact opnemen met de huisarts. In overleg met de wijkverpleegkundige wordt dan beslist of er een noodvoorziening nodig is. Bij acute crisis belt u altijd 112.

In deze video wordt de zorgladder in beeld en geluid toegelicht.