Zorgen voor elkaar in Zorgzaam Waalwijk LAB (04-06-2018)

Op dinsdag 29 mei gingen 22 deelnemers weer samen op onderzoek uit in het Waalwijk LAB.

Hoe kunnen we samen werken aan een zorgzame samenleving in Waalwijk? Een samenleving waar mensen naar elkaar omkijken en voor elkaar zorgen. Dit met als doel om ook echt samen aan de slag te gaan met de actiepunten. Dat was de vraag waar ze mee aan de slag gingen.

Volgens de deelnemers is de meeste winst te behalen in: signaleren, preventie en krachten bundelen, eenzaamheid bestrijden en belemmerende regels in langer thuis wonen aanpakken. Daarnaast is een buurtgerichte aanpak in jong en oud ook belangrijk. Na een eerste oriƫntatie in het LAB gaan de deelnemers met het vervolg aan de slag. Zo wordt er een plan van aanpak opgesteld met activiteiten om vroegtijdig te signaleren en eenzaamheid te bestrijden.

Daarbij wordt gedacht aan het aanbieden van huiskamers in de wijk en het stimuleren van vrijwilligerswerk bij sportverenigingen. Maar ook: het vormgeven van maatschappelijke stages en het aanbieden van trainingen in de buurt, bijvoorbeeld bij supermarkten. Ook voor de buurtgerichte aanpak in jong en oud komt er een plan van aanpak voor een pilot in de wijk. In september komen de deelnemers weer bij elkaar om de nadere uitwerking aan elkaar te presenteren in een nieuw Zorgzaam Waalwijk LAB.

Meer informatie: www.waalwijk.nl/lab