Woonbeleving Landgoed Driessen (18-03-2019)

De gemeente Waalwijk wil weten hoe mensen het leven in Landgoed Driessen ervaren en laat dit vanaf 18 maart door Buurtbinders onderzoeken.

Landgoed Driessen is een relatief nieuwe wijk in Waalwijk. De ontwikkeling van de wijk is nu ongeveer op de helft. In de afgelopen 19 jaar zijn er meer dan 1.500 woningen gerealiseerd en zijn er ruim 3.500 mensen in Landgoed Driessen gaan wonen. De gemeente Waalwijk wil weten hoe mensen het leven in Landgoed Driessen ervaren. Vanaf 18 maart 2019 zal Buurtbinders in Landgoed Driessen dit onderzoek uitvoeren.

Wethouder Eric Daandels is onder andere verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening en wonen. Hij wil graag weten hoe de inwoners van Landgoed Driessen het leven in hun wijk ervaren: “Centraal in deze analyse staat de beleving van de inwoners van Landgoed Driessen. De uitkomst van deze analyse kunnen wij gebruiken voor de verdere ontwikkeling van de wijk.”Onderzoek

De gemeente laat dit onderzoek uitvoeren door Buurtbinders. Buurtbinders wil zoveel mogelijk bewoners van Landgoed Driessen spreken voor dit onderzoek. Ze zullen de inwoners in de wijk actief benaderen, maar als inwoners Buurtbinders in hun wijk zien mogen zij natuurlijk ook zelf op hen afstappen. Nieuwsgierig wie er in uw wijk rondlopen? Op buurtbinders.nl/wie-zie-ik-in-Waalwijk stellen zij zich aan u voor.

Planning

Vanaf 18 maart 2019 vinden de eerste oriënterende gesprekken in de wijk plaats. De maanden april en mei worden gebruikt om het onderzoek te doen, met persoonlijke interviews en enquêtes. Eind juni verwachten wij de eerste resultaten met u te kunnen delen.

Meer informatie

Bent u inwoner van Landgoed Driessen en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Margriet van Schöll, wijkadviseur van de gemeente Waalwijk. Zij is bereikbaar via het e-mail adres mvanscholl@waalwijk.nl. U kunt ook bellen naar telefoonnummer (0416) 683 456.