Winnaars Waalwijk Ontmoet 2019 (16-11-2019)

Tijdens de feestavond Waalwijk Ontmoet in het Mandemakers Stadion reikte burgemeester Nol Kleijngeld vanavond de prijzen aan de vrijwilligers, sporters en cultuurvertegenwoordigers die het afgelopen jaar bijzondere prestaties lieten zien.

In totaal werden 59 personen of groepen voorgedragen. Ook dit jaar heeft het publiek weer mogen stemmen. Ruim 15.000 keer werd er binnen de verschillende categorieën gestemd door zo’n 4.500 mensen. Dit maakt de winnaars echte publiekswinnaars en daarmee is het een prijs van, voor en door inwoners van de gemeente Waalwijk.  

Sinds 2012 reikt het gemeentebestuur van Waalwijk de prijs uit om bijzondere prestaties in de gemeente onder de aandacht te brengen. De vrijwilligers, sporters en cultuurvertegenwoordigers kunnen in de categorieën voor groepen 350 euro winnen en in de individuele categorieën 150 euro.

Prijswinnaars

 • Beste Vrijwilligersprestatie Individueel
  Joop Koenen, postuum (507 stemmen). Hij was een drijvende kracht binnen Tourclub Waalwijk en zette zich daarnaast voor meerdere Waalwijkse organisaties en activiteiten in.
 • Beste Vrijwilligersprestatie Groep 
  Voedselbank De Rijglaars (366 stemmen). Deze groep mensen zorgt wekelijks dat gezinnen en ouderen die het nodig hebben een mooi voedselpakket meekrijgen.
 • Beste Sportprestatie Individueel
  Rick Sonnema (803 stemmen). Rick is Nederlands Kampioen karate en neemt namens Nederland deel aan de Europese Kampioenschappen.
 • Beste Sportprestatie Team
  RKC Waalwijk (1109 stemmen). Tijdens een spannende strijd in de nacompetitie sleepte RKC de winst binnen en dwong daarmee promotie naar de Eredivisie af.
 • Beste Culturele Prestatie Individueel
  Maureen Barkey (1057 stemmen). Maureen heeft vol overgave tien jaar lang Wolluk Stock georganiseerd. Achter de schermen was zij de spin in het web en staat ze bekend als Miss Wolluk Stock.
 • Beste Culturele Prestatie Groep
  Organisatie Wollukse Kwis (1067 stemmen). De voorbereiding rondom dit evenement was tiptop in orde. Twee keer een uitstekende organisatie van een groot cultureel evenement met grote impact op de Waalwijkse cultuuragenda.