Winnaars Beste Idee (21-09-2016)

Vijf winnaars bij succesvolle, eerste editie van het Beste Idee van Waalwijk.

Een natuurspeeltuin, een vrijwillige taxicentrale,  het promoten van Waalwijkse producten in etalages van leegstaande winkelpanden, het zoeken van werk voor mensen met een beperking en het opknappen van een vervallen speeltuin. Dat zijn de vijf winnaars van de succesvolle, eerste editie van het Beste Idee van Waalwijk!

De gemeente Waalwijk stelde 50.000 euro beschikbaar voor iedereen die een goed idee had voor de straat, buurt, wijk of de hele gemeente Waalwijk. De criteria: de nieuwe idee├źn moesten zorgen dat wonen en werken in de gemeente Waalwijk de moeite waard blijft, nu en in de toekomst voor iedereen, dus ook kwetsbare mensen.

Een jury met wethouder Hans Brekelmans, Theo van Bracht, Chantal Berber, Reijn van Heteren, Bert van Wijlen en Kees van Gorp had gisteravond de moeilijke taak om uit de vele enthousiaste aanmeldingen  de winnende projecten te kiezen. Ze namen hun besluit op basis van een presentatie van 5 minuten en het aantal likes dat mensen voor hun idee via Facebook wisten te verzamelen.

De vijf winnaars op een rijtje:

• Een natuurspeeltuin in Waspik, idee  van Wilma de Rooij, 20.000 euro. Plus 1.000 euro vanwege de meeste likes op Facebook.
  • Opknapbeurt speeltuin in de Vrijhoeve in Sprang Capelle, idee Thomas Heuter en Rick Sterrenburg, 7500 euro
  • Vrijwillige taxicentrale,  Bert de Graauw en Marjan van den Berg , 7500 euro
  • Etalageplan Waalwijk, Hans Branderhorst , 7500
  • Arbeidsmatige dagbesteding, Stichting Samen Top, en Judith Baijens,  6500 euro