Winnaars Beste Idee 2017 (20-09-2017)

Een energie-opwekkende speeltuin, extra Nederlandse les en een kruidentuin. Zomaar een aantal van de winnaars van het Beste Idee. In sporthal De Slagen wonnen dinsdagavond in totaal zes ideeën geld voor de uitvoering ervan. Een panel onder leiding van wethouder Hans Brekelmans koos vijf van hen uit zestien deelnemers. Ook was er een publieksprijs op basis van het aantal likes op Facebook.

Alle zestien bevlogen deelnemers kregen vijf minuten de tijd om hun idee te presenteren aan een panel met daarin naast wethouder Brekelmans Stephan van Engelen, Piet Pulles, Judit Baijens en Johan Metselaar. Hun plannen varieerden van kunst in etalages en bushokjes tot een e-bike duo fietscentrale, van een kledingbank tot een wollukse wereldboom.

Het panel beloonde deze vijf ideeën:

Energie opwekkende speeltuin, Dionne Walters, 13.500 euro

Kruidentuin Sprang-Capelle, Malin Wittebol, 10.500 euro

Begeleiding Nederlandse Taal en Integratie, Hassan Abas, 10.000 euro

Buurtbankenproject Waspik, Wim Kools, 10.000 euro

Kunst in bushokjes, Melissa Vermeule, 6.000 euro

De publiekprijs van 1000 euro was voor het idee jongerenontwikkelcentrum Nu vooruit 1.000 met 223 likes van de 545 gegeven likes

Het was de tweede editie van het Beste Idee. De winnaars van vorig jaar vertelden tijdens de avond ook hoe ver zij met de uitvoering van hun ideeën waren. Ook gaven ze tips.