Wie wint de Waalwijk Inspiratieprijs? Stemmen kan nu! (10-08-2021)

Wie wint de Waalwijk Inspiratieprijs 2021? En wie mag zich daarmee een jaar lang Waalwijker van het Jaar gaan noemen? In juli zijn diverse inwoners en initiatieven voorgedragen en vanaf vandaag kan er gestemd worden! Op www.gowaalwijk.nl/inspiratieprijs kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen voor de Publieksprijs van de Waalwijk Inspiratieprijs. Stemmen kan tot en met 24 augustus.

Waalwijkers zoals jij en ik die zich inzetten voor anderen. De afgelopen tijd zagen we meer dan ooit hoe waardevol zij zijn. Al die kleine en grotere initiatieven maken het verschil voor onze inwoners. Als gemeente waarderen we dat enorm. En we willen anderen daarmee inspireren. Daarom zetten we deze initiatieven in de schijnwerpers. Goed voorbeeld doet volgen: inspiratie geef je door!

Wie bepaalt de winnaar?

Niet alleen de inwoners kiezen een winnaar, maar ook een vakjury. Er rollen dus twee winnaars uit: de keuze van de vakjury en de inzending met de meeste stemmen. Die laatste wint de publieksprijs en mag zich ‘Waalwijker van het Jaar’ noemen.

Wie maakt de winnaar bekend?

Burgemeester Sacha Ausems en wethouder John van den Hoven maken de winnaars bekend. Dat doen zij tijdens de Open GO-dag op zaterdag 11 september. Ze feliciteren de winnaars persoonlijk. De gelukkigen krijgen naast een oorkonde ook een geldprijs.

Wat is de Waalwijk Inspiratieprijs?

De Waalwijk Inspiratieprijs is niet zozeer gericht op prestaties, maar meer op inzet. Met deze nieuwe prijs zetten we die inspirerende initiatieven en acties in de schijnwerpers die veel betekenen voor anderen.

De Waalwijk Inspiratieprijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs zal jaarlijks terugkeren en krijgt elk jaar een thema. Deze eerste editie staat in het teken van corona; in 2022 is het thema ‘verbinding’.