WhatsApp voor al uw vragen over uw aanslag (31-07-2018)

Deze week ontvangt u de aanslag afvalstoffenheffing voor het eerste half jaar van 2018. Nieuw is dat u uw vragen hierover kunt stellen via WhatsApp.

Het gaat om een pilot van zes weken. Het nummer staat vermeld op de aanslag. Op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur beantwoordt het team belastingen de vragen. Wie buiten deze uren appt, krijgt de volgende werkdag antwoord. Het telefoonnummer vindt u op uw aanslagbiljet.

Wethouder Ronald Bakker: “WhatsApp is een populaire app en wordt veel meer gebruikt dan de telefoon. Het is een vorm van snel, persoonlijk contact waarbij ook makkelijk linkjes met extra informatie toegestuurd kunnen worden. WhatsApp heeft ook niet het nadeel van een wachtrij zoals bij telefonisch contact. Hiermee zetten we weer een stap in het verbeteren van onze digitale dienstverlening”.

Privacy
De gemeente deelt via WhatsApp geen privacygevoelige informatie met inwoners zoals persoonsgegevens, een bankrekeningnummer of Burgerservicenummer. Bij privacygevoelige informatie ontvangen inwoners een brief op naam of komen zij langs bij de balie.