Werkzaamheden Raadhuisplein en de Markt in Waalwijk gestart (15-07-2021)

Vandaag is officieel gestart met de nieuwe inrichting van het Raadhuisplein en de Markt. Wethouder John van den Hoven en Erwin Muijs, directeur van den Elshout & de Bont, tekenden symbolisch midden op de markt de bouwteamovereenkomst. Dit was het startsein voor de werkzaamheden om de twee pleinen aantrekkelijker en levendig te maken. Een plek met veel groen, bijzondere bestrating, meer zitplaatsen, fonteintjes en ruimte voor terrassen.

De binnenstad van Waalwijk staat voor een uitdaging. Waalwijk wil het centrum transformeren van een ‘place to buy’ naar een ‘place to be’. Van den Hoven: “We willen het centrum van Waalwijk een kwaliteitsimpuls geven waar je kunt ontmoeten en samenkomen. Dit is belangrijk om onder sterk veranderende economische en maatschappelijke omstandigheden ook op termijn voor Waalwijkers relevant en aantrekkelijk te blijven. Een kwalitatief hoogwaardige en duurzaam functionerende openbare ruimte gaat hier enorm aan bijdragen. En het wordt echt iets bijzonders.”

Definitief ontwerp

De afgelopen periode is er door gemeente samen met ontwerpbureau Burobol hard gewerkt aan een ontwerp dat voldoet aan de verwachtingen van onder andere de horeca en andere centrumondernemers. En inmiddels heeft ook de gemeenteraad ingestemd met de kosten. 

De planning

De komende weken worden de voorbereidende werkzaamheden afgerond. Begin oktober 2021 start aannemer van den Elshout & de Bont met de daadwerkelijke herinrichting. Erwin Muijs: “We zijn er bijzonder trots op dat wij als Waalwijks bedrijf net als in 2002 de werkzaamheden mogen uitvoeren. De ondernemers, inwoners en geïnteresseerden gaan we de komende tijd actief op de hoogte houden. Dat doen we onder andere via de lokale media en de BouwApp.” De verwachting is dat de werkzaamheden in maart 2022 zijn afgerond. Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels en horeca bereikbaar.