Wees alert bij hoosbuien (11-07-2017)

Meldingen helpen om lokale maatregelen te nemen tegen regenwateroverlast.

Steeds vaker krijgen we te maken met extreme regenval in de zomer. De gemeente roept haar inwoners op om tijdens deze hoosbuien alert te zijn op problemen die daardoor kunnen ontstaan in de openbare ruimte. Denk hierbij aan losgeraakte putdeksels, een geblokkeerde weg of ondergelopen tunnels. We vragen inwoners overlast door hoosbuien te melden.

Meld regenwateroverlast

De gemeente, brandweer en het waterschap kunnen tijdens hoosbuien niet alles in de gaten houden. Daarom zijn meldingen van inwoners zeer belangrijk om overlast te kunnen beperken. Een foto van de overlast met de tijd en locatie helpt om de melding zo goed mogelijk in behandeling te nemen.

• Openbare ruimte
    U kunt wateroverlast in de openbare ruimte melden bij de gemeente via de MijnGemeente app, www.waalwijk.nl/meldpunt, telefoonnummer 0416 - 683 456 of info@waalwijk.nl.

• Water in huis
    Bij water in huis kunt u bellen naar de Brandweer Regio Midden en West Brabant op telefoonnummer 013-532 63 26. Zij kunnen het water wegpompen.

• Overstromende sloten
    U kunt Waterschap Brabantse Delta bellen op telefoonnummer 076- 546 10 00 wanneer u overstromende sloten of rivieren constateert.

• Schade door regenval
    U kunt uw schade aan uw huis of aan bezittingen melden bij uw verzekeraar.

Kijk ook eens www.waalwijk.nl/waterloket