Week van de Starter (28-09-2020)

Waar vind je als starter op de woningmarkt betaalbare woonruimte? Kom je ergens voor in aanmerking? Waar moet je dan rekening mee houden? Het vinden van je eerste woning is een grote stap. Er komt veel bij kijken. Daarom wordt van 27 september tot en met 4 oktober de Week van de Starter georganiseerd.

Waarom de Week van de Starter?
Starters hebben het lastig op de woningmarkt. Denk aan de lange wachttijden, prijzen die stijgen en het tekort aan woningen. Nu zijn deze problemen niet meteen op te lossen. De juiste informatie en hulpmiddelen zijn ook erg belangrijk. Op de nieuwe website www.startenopdewoningmarkt.nl vind je betrouwbare informatie voor starters. Niet alleen als je een huis wilt kopen, maar ook voor huren.

Wat wordt er georganiseerd?
Het doel van de Week van de Starter is om deze centrale plek onder de aandacht te brengen. Daarom worden er ook verschillende (online) events en activiteiten voor starters op de woningmarkt georganiseerd. Van webinars tot een startersspreekuur. Het complete programma vind je op www.startenopdewoningmarkt.nl.   

Starterslening
In de gemeente Waalwijk kun je gebruik maken van een starterslening van maximaal 25.000 euro. Ga je voor de eerste keer een woning kopen en ben je niet ouder dan 30 jaar? Dan zou je van deze regeling gebruik kunnen maken. Voor de voorwaarden en gang van zaken van de starterslening ga je naar www.waalwijk.nl. Zoek vervolgens op ‘starterslening’.